DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Autoritatile din mai multe judete sunt in alerta dupa ce mai multi romani intorsi din Italia au anuntat ca se simt rau.

In Prahova, doi tineri – un baiat si o fata – au fost internati in conditii de maxima securitate la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti.

Vor fi testati aici pentru a se stabili daca au contactat sau nu coronavirusul. Iar, in Galati, cativa elevi de liceu s-au autoizolat impreuna cu familiile lor pentru urmatoarele doua saptamani.

La cel mai bun colegiu din Galati, copiii au inceput sa absenteze si au anuntat conducerea scolii ca sunt in izolare la domiciliu. Unii au fost in excursii in Italia, altii au parinti care s-au intors recent din peninsula, asa ca Directia de Sanatate Publica le-a cerut sa ramana in carantina, impreuna cu toti membrii familiilor, doua saptamani.

Elevii din ultimul an de liceu au de pierdut, pe de o parte pentru ca se pregatesc pentru bacalaureat, pe de alta pentru ca suntem in plin sezon de desfasurare a olimpiadelor scolare. Familiile izolate la domiciliu primesc provizii de la rude… pe fereastra.

La Colegiul National Vasile Alecsandri din Galati sunt, deocamdata, 6 elevi in aceasta situatie, de la clasele a X-a si a XII-a. Niciunul dintre ei nu prezinta simptome de imbolnavire.

Onut Atanasiu, dir. adj. Colegiul National Vasile Alecsandri, Galati: “Atunci cand am fost sesizati de catre parinti sau de catre colegi ca acesti elevi au fost in zonele respective sau ca parintii lor s-au intors acasa din zonele respective din Italia s-a luat legatura cu Directia de Sanatate Publica si decizia a fost de izolare la domiciliu a acestora.”

Si in Prahova, doi tineri au fost transportati in conditii de siguranta maxima la spitalul de boli infectioase. Un barbat de 33 de ani din Barcanesti intors miercuri-noapte din Italia, dar si o tanara de 19 ani din Campina, abia venita din Milano.

Dan Ionita, director DSP Prahova: “Mentionez ca barbatul nu a acuzat decat dureri musculare, dar era in autoizolare si de aceea am aplicat toate masurile si metodologia de transport si recoltarea de probe”.

Rudele celor doi tineri au fost si ele izolate la domiciliu, mentioneaza stirileprotv.ro.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...