3 paşi simpli pentru a afla cât de proaspătă este carnea pe care o cumperi

TRIMITE PRIETENILOR

Vreti sa aveti siguranta ca la urmatoarele cumparaturi carnea pe care o veti lua din supermarketuri sau orice alt magazin va fi proaspata? Pentru a nu fi păcăliti, iată ce trebuie să faceti:

1. Carnea roșie, precum cea de vită sau de miel, are o culoare roșu-aprins când este proaspătă. Dacă are nuanțe violet, înseamnă că a fost expusă la oxigen, însă, în cele mai multe cazuri, poate fi consumată, conform myhalalkitchen.com.

2. Apasă carnea cu degetul – dacă aceasta ”revine”, înseamnă că este proaspătă. Dacă degetul se afundă în carne, cel mai probabil este veche și și-a pierdut elasticitatea.

3. Miroase carnea întotdeauna. Nu ar trebui să miroasă a nimic. Dacă simți miros de amoniac sau alte substanțe, sunt șanse ca bucata de carne să nu fie proaspătă.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.