Adrian Năstase este distrus. Procurorii sunt pe urmele lui pentru trădare națională

TRIMITE PRIETENILOR

Criticile aduse într-un interviu de Adrian Năstase la adresa lui Cozmin Gușă l-a făcut pe acesta din urmă să se adreseze procurorilor, motivat de faptele fostului prim-ministrului al României din timpul mandatului său.

Cozmin Gușă îl acuză pe Adrian Năstase că, în 2002, Adrian Năstase ar fi luat mită de la Wintershall Dea, “firmă de securişti ruso-germani”, rezultatul acestei şpăgi fiind faptul că România nu a beneficiat de gaze mai ieftine din partea Rusiei.

ADRIAN NĂSTASE ESTE DISTRUS. PROCURORII SUNT PE URMELE LUI PENTRU TRĂDARE NAȚIONALĂ

„Aş vrea să vorbesc câteva minute despre trădările lui Adrian Năstase. Adrian Năstase, un produs al statului român, un om despre care am aflat că ar fi fost în legătură cu Direcţia de Informaţii Externe (a Securitatăţii comuniste – n.r.). Nu era nicio problemă asta, doar că posibile şantaje din acele vremuri i-au marcat mai apoi parcursul politic.

Îi răspund astfel unor atacuri în care el m-a acuzat că atunci când aş fi fost şeful de campanie al lui Băsescu în 2004 i-aş fi dus documente de la PSD. Să-l întrebe pe Băsescu oricine, eu nu trădez. (…)

Dar Adrian Năstase este supărat pentru că, într-adevăr, de ceva vreme am început să mă supăr pe acest suveranism afişat al său şi am devoalat faptul că, prin privatizările pe care le-a realizat în mandatul de prim-ministru, a realizat de fapt nişte lucruri asimilabile unor acte de trădare”.

ADRIAN NĂSTASE, ACUZAT DE ÎNSTRĂINAREA PETROM

„Pentru că înstrăinarea Petrom la acel preţ a fost aşa ceva, vânzarea pe nimic a SIDEX a fost aşa ceva, distribuţia de gaz, de energie electrică a fost aşa ceva. Ca să nu mai vorbesc de cele 2 miliarde pe care le-a dat cadou lui Bechtel, care n-a făcut niciodată autostrada Transilvania, prin atribuire directă, americanii care au babardit acei bani… şi, peste toate, trădarea de la Moscova, în care aranjasem atunci, în 2002, prin relaţii, prin discuţii, cum m-am priceput eu acolo, fiind simpatic, fiind ‘americanul’, că aşa îmi spuneau ruşii pentru că făcusem studii la Washington în SUA, am aranjat să avem un preţ preferenţial pentru gaze, la o factură de peste 1,2 miliarde pe an. Mai mult, să avem şi barter, deal pe care Adrian Năstase l-a refuzat”.

PROCURORII NU AU CERCETAT NICIODATĂ…

„Nu vreau să spun de ce, procurorii nu au cercetat niciodată, dar îi rog să cerceteze dacă doresc, oricând doresc, comisoanele plătite de firma Wintershall Dea, firmă de securişti ruso-germani, care comisionau exporturile Rusiei în Europa de gaze în acele vremuri. Să vadă dacă a ajuns ceva şi pe la Adrian Năstase sau pe la Dan Ioan Popescu. Asta a fost trădarea lui Năstase şi el s-a enervat şi a vorbit că i-aş fi dus nu ştiu ce documente lui Băsescu ca să câştige alegerile”, a declarat Guşă la Gold FM.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.