Alerta METEO! Cod galben de viscol. Harta judetelor vizate

TRIMITE PRIETENILOR

Alerta METEO! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita, valabila pana marti dimineata in zonele inalte din noua judete.

Potrivit prognozei meteorologilor ANM, in intervalul 29 noiembrie, ora 18:00 – 30 noiembrie, ora 3:00, in Carpatii Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depasi 80 – 90 km/h si pe alocuri va ninge viscolit.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Bacau, Bistrita-Nasaud, Buzau, Covasna, Harghita, Maramures, Neamt, Suceava si Vrancea.

In acelasi timp, in intervalul 29 noiembrie, ora 10:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, va fi in vigoare o informare de intensificari temporare ale vantului in restul teritorului.

Astfel, local si temporar, vor fi intensificari ale vantului la munte, mai ales la altitudini mari, precum si in regiunile sud-estice, iar in cursul zilei de marti (30 noiembrie) si in sud-vestul teritoriului.

Se vor inregistra rafale in general de 50 – 70 km/h, in timp ce pe crestele Carpatilor Meridionali, incepand din dimineata zilei de marti (30 noiembrie), de peste 80 – 100 km/h si temporar va ninge.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.