Am o saptamana de cand m-am intors in Romania, dar e usor sa-ti dai seama ca de fapt nu guvernul e problema ci romanul in sine si mentalitatea lui.

TRIMITE PRIETENILOR

Am o saptamana de cand m-am intors in Romania, dar e usor sa-ti dai seama ca de fapt nu guvernul e problema ci romanul in sine si mentalitatea lui.

Dupa un drum de trei zile prin 6 tari europene in care am facut popasuri sau innoptat nu am simtit nici un pic de aroganta, nesimtire sau altceva de reprosat. Ajuns in Romania opresc cu familia la un popas cu tereasa si rog ospatarul sa imi aduca o farfurioara de plastic pe care o platesc sa pun o bucata de carne, pe care am platit-o separat pentru catelul meu.

Rapunsul a venit rapid „catelul poate sa manance de pe jos ” .

Plec la drum cu gandul ca am nimerit un om care probabil a avut o zi proasta. Intru in vestitul Bucuresti si obisnuit cu respectul traficului londonez conduceam pe o artera principala cu un trafic infernal, cand vad ca din dreapta, drum secundar se chinuia sa intre o masina. Ii fac doua flash-uri si-l las sa intre. Atunci este momentul cand 5 masini din spate ma claxoneaza furiosi ca l-am lasat.

A doua zi ajung in vestitul Dedeman pentru a cumpara 30 de saci ciment (750kg) si vorbesc cu omul de pe raionul respectiv sa-l puna cu paletul in duba. Omul imi raspunde ” va puneti marfa singur pe carut va duceti la casa so platiti si o scoateti singur afara ” in timpul asta unu cu motostivuitoru manevra paleti printre clienti, urland tot el la clienti date BA nu vezi ?

Ajungand la un sef de pe acolo a luat masuri si mi-a pus paletul in duba dar cu mentiunea ca baieti asteptau si ei o spaga. Plin de nervi dupa primele 2 zile zic sa las masina in parcare si sa iau un taxi sa ma duc sa beau ceva la o tereasa. Iau taxiul circa 5 statii de tramvai, ajung la destinatie ma uit la aparat vad 6.2 lei. Eu baiat ok dau 10 lei la sofer si zic mersi frumos pastreaza restul. Soferul mahnit raspunde ” domnule at trebui sa mai puneti caci cursa a fost prea scurta ” atunci am zis BAA va meritati Soarta.

Lista ar fi lunga. Suntem un popor de ipocriti, frustrati, mediocri, inculti care vrem sa iesim mereu in fata si sa fim superiori. Ne place sa aruncam cu pietre in oricine sa vorbim de rau pe orcine si sa ne duca grija de curtea vecinului. Sa credem ca noua ni se cuvine totul si orice dar sa nu dam nimic. Schimba-te tu Romane si apoi schimba ceva in tara ta.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.