Angajați din Senat se află în pericol mortal și primesc compensații financiare.

TRIMITE PRIETENILOR

Secretarul General al Senatului primește „spor de condiții grele și vătămătoare” în valoare de 3.030 de lei, la un salariu de 20.194 de lei, potrivit deocumentelor publice de pe senat.ro. În 2017, nu primea niciun fel de spor.

„Izabela Chencian, Secretarul General al Senatului, din aprilie 2018, are o experiență de peste zece ani în cadrul instituției parlamentare, în cariera profesională desfășurând activități diverse: la Direcția Secretariat general, la nivelul Comisiei permanente pentru drepturile omului, culte și minorități precum și în cadrul unui grup parlamentar, în calitate de coordonator”, potrivit prezentării de pe senat.ro. Nu se menționează niciunde condițiile grele de muncă. Dimpotrivă, prezentarea are o notă foarte pozitivă.

Secretarul general-adjunct primește un spor de condiții vătămătoare de 2.852 de lei. În 2017, sporul era de patru ori mia mic, doar 650 de lei. Înalții funcționari din Senat primesc 1.500 de lei – directorul și șeful de birou, de exemplu. În 2017, primeau doar 777 lei. Un șef de cabinet senatorial primește 500 de lei pentru că își pune viața în pericol la locul de muncă.

Într-un răspuns pentru Newsweek Romînia, Senatul României arată că „pe baza expertizei emise de Institul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Muncii ce a identificat un număr de 6 factori de risc… aceste rezultate pot fi utilizate pentru stabilirea cuantumului sporului de condiții vătămătoare de muncă pentru toate categoriile de personal prevăzute în organigrama Senatului.

Conform Raportului a rezultat că valoriile medii ale intensității câmpului electric și cele calculate ale inducției magnetice depășesc limitele impuse de legislație”.

Potrivit Senatului, secretarul general al instituției „doamna Izabela Chencian a încasat suma de 36.610 lei pentru condiții vărămătoare de muncă în perioada 11.04.2018 – 31.12.2019”


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.