Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță. Ce persoane ar putea primi a patra doză de vaccin

TRIMITE PRIETENILOR

Până azi 5,54 milioane de români s-au vac.cinat cu schema completă, iar numărul acestora crește, a declarat marți colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vacc.inare Anti-C.ovid-1.9.

Până în prezent, 5,79 milioane de români s-au vac.cinat cu o doză, iar 5,54 milioane de persoane cu schema completă, în timp ce 386.632 de persoane sunt vac.cinate la această dată și cu doza a treia, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale a declarat că persoanele care suferă de bo.li imunodepresive vor primi și o patra doză de v.accin anti-Co.vid, la 6 luni după ce se vor fi vac.cinat cu a treia.

Gheorghiță a precizat că numărul celor care se vac.cinează crește de la o zi la alta, autoritățile raportând azi 169.865 de persoane vacc.inate cu prima doză, față de 137.118 persoane săptămâna trecută.

În prezent, există 668 de centre de vacc.inare în școli. În cele 153 de spitale publice din România au fost vacci.nate peste 13.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de 41% față de săptămâna trecută.

Acoperirea națională a vacci.nării este acum de circa 30%, cea mai mare înregistrându-se în București, cu o rată a imunizării de 54%. În trei județe avem o rată de peste 40%: Cluj- cu 48% din populație va.ccinată, Sibiu și Constanța- cu peste 41%.

În 20 de județe avem o rată a vaccin.ării între 30 și 40%, în restul județelor înregistrându-se între 20 și 30%.

Potrivit secretarului de stat Andrei Baciu, până în prezent s-au eliberat peste 4,9 milioane de certificate verzi.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.