Anuntul momentului! Studiul care da peste cap teoriile. Virusul poate fi raspandit prin mai multe cai

TRIMITE PRIETENILOR

Vorbirea poate raspandi coronavirusul mai mult ca tusea, sustin cercetatorii. Aerosolii virusului emisi atunci cand vorbim raman in aer mai mult decat picaturile mai mari dintr-o tuse, scrie noutati.info.

Cercetarile au sugerat ca a vorbi cu un prieten atunci cand este infectat cu coronavirus poate fi la fel de periculos ca tusea in apropierea lui, datorita particulelor persistente.

Covidul poate fi raspandit prin mai multe cai, inclusiv picaturi care contin virusuri emise atunci cand o persoana infectata respira, vorbeste sau tuseste – un factor spus de experti ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care Covid-19 pare sa se raspandeasca mai usor in interior .

In timp ce picaturile mari cad pe pamant pe distante scurte, picaturile minuscule cunoscute sub numele de aerosoli pot transporta virusul pe distante mai mari de doi metri si persista.

Acum, expertii au dezvoltat modele pentru a explora riscul pe care il prezinta picaturile mari si aerosolii si pentru a cauta modalitati de diminuare a acestuia. Rezultatele lor sugereaza ca dureaza doar cateva secunde pentru ca particulele expulzate sa calatoreasca peste doi metri.

Citeste si articolul :   Ludovic Orban, prima declaratie dupa intalnirea cu Iohannis: “Nu suntem de acord”

Vorbirea poate raspandi coronavirusul mai mult ca tusea

„Aveti nevoie de masti, aveti nevoie de distantare si aveti nevoie de o ventilatie buna in incaperi, astfel incat aceste particule sa nu se acumuleze intr-un spatiu inchis si sa fie indepartate in siguranta”, a spus prof. Pedro Magalhaes de Oliveira, expert in mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge si coautor al studiului, conform The Guardian.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.