Autostrada A7 Ploiești – Buzău a fost aprobată de guvern, licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul lunii mai

TRIMITE PRIETENILOR

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri indicatorii tehnico-economici pentru autostrada A7 Ploieşti-Buzău, iar licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi lansată până la sfârşitul lunii mai, a anunţat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

El a mai spus că licitația pentru construcție va fi lansată până la finalul acestei luni, scrie g4media.ro.

E un proiect cu perdele forestiere – 160 de hectare, efectiv o pădure liniară, patru spații de servicii, cu locuri pentru autovehicule rutiere. Sunt noduri rutiere, a spus ministrul Drulă.

„Am aprobat azi indicatorii tehnico-economici, investiţia A7 Ploieşti-Buzău. Este un moment mare pentru acest proiect, practic este asumarea că acest proiect se va face, aprobarea investiţiei de către Guvernul României. Ce este absolut special la acest proiect este că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi, fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiu de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, de relocări de utilităţi. Deja avem în curs exproprierile şi vor fi lansate cât de curând. Iar licitaţia pentru construcţie, pentru execuţie va fi lansată până la sfârşitul lunii mai”, a explicat ministrul Transporturilor, la finalul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Autostrada va costa aproape un miliard de euro

Autostrada A7 are un cost estimat de aproape un miliard de euro şi o durată maximă de execuţie de 36 de luni, potrivit indicatorilor tehnico-economici.

A7 urmează traseul DN 1 B şi mai ales DN 2 – E 85, şosele europene care traversează localitate după localitate, deci va deservi şi traficul local, nu doar pe cel de tranzit naţional şi internaţional.

De asemenea, „coloana vertebrală” a Moldovei este primul drum de mare viteză prevăzut din proiect cu perdele forestiere (se reduc costurile şi poluarea la deszăpezire), iar spaţiile de servicii şi Centrele de Întreţinere vor avea staţii de încărcare pentru maşini electrice.

Un alt element în premieră pentru o autostradă de la noi se referă la numărul mare al nodurilor rutiere. De exemplu, pentru primul lot – cel dintre Ploieşti şi Buzău în lungime de 63 de kilometri – vor fi şase noduri, deci câte unul, în medie, la 10 kilometri. Nodurile asigură mobilitatea şi conexiunea cu A3, drumurile naţionale şi judeţene la Dumbrava, Albeşti – Paleologu şi Baba Ana lângă Mizil în judeţul Prahova, respectiv Sărata, Spătaru şi zona de Sud a municipiului Buzău la intersecţia cu DN 2 B spre Brăila pentru judeţul Buzău.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.