Avem în fruntea țării “unul mai breaz decât altul”. Ministrul de Finanțe: ”Deci n-are cum să fie 1300, da? Dar, mă rog.”.

TRIMITE PRIETENILOR

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, economist de meserie, a făcut încă o gafă, după ce – în urmă cu câteva zile – nu a știut cât este inflația în România.

De această dată, Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim pe economie în 2021.

Ministrul a fost întrebat de un jurnalist într-o conferință de presă dacă ”are idee” cât este salariul minim net, răspunsul acestuia fiind că este ”în jur de 1600 și ceva”.

În realitate, salariul minim pe economie în 2021 în România, net, este de 1386 de lei pentru cei fără studii / experiență, 1.413 lei pentru absolvenții cu experiență de 1 an și 2.362 lei pentru muncitorii din construcții.

Reporter: Aveți idee cât este salariul minim în mână?

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Poftiți?”

Reporter: Salariul minim net, în mână, în România.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Da. Este în jur de 1600 și ceva.”

Reporter: 1386.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”E 2380, cred, salariul minim. 2000 … da, 2300 … salariul minim brut. Deci n-are cum să fie 1300, da? Dar, mă rog.”

Reporter: Atâta este.

Ministrul de Finanțe Dan Vîlceanu: ”Ok.”

Potrivit unui document al Ministerului Muncii, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată – în anul 2021 – este de 2300 de lei.


TRIMITE PRIETENILOR
creditprime.ro

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.