Bărbații cu barbă au mai mulți microbi decât câinii! Concluziile uimitoare ale unui studiu de ultimă oră

TRIMITE PRIETENILOR

Bărbații cu barbă sunt la modă, sunt atrăgători și masculini. Însă acest accesoriu natural le poate aduce foarte multe neplăceri.

După ce au fost decretați cei mai sexy bărbați, cercetătorii elvețieni demontează un mit.

Un studiu vine să cutremure tendințele modei actuale. Se pare că barba lui este un paradis pentru microbi și nici câinii nu poartă pe ei atâția câți se regăsesc în barba unui reprezentant al sexului tare.

Acesta se poate îmbolnăvi serios de pe urma bărbii sale, iar cel mai bun prieten al omului se pare că este mai igienic dacă vine vorba să numărăm paraziții.

Oamenii de știință au analizat probe de păr facial de la 18 bărbați și de la gâtul a 30 de câini, de diferite rase.

Potrivit profesorului Andreas Gutzeit de la Clinica Hirslanden din Elveția, au fost identificate mai multe bacterii în părul uman al participanților la studiu.

Concluziile lor atestă că în comparație cu barba masculină, câinii sunt mult mai curați.

Nu a contat nici măcar vârsta bărbaților. Cei 18 au fost aleși din toate categoriile de vârstă și la toți s-au înregistrat valori șocante ale prezenței bacteriilor. Dintre cei 30 de câini, 23 aveau un nivel îngrijorător microbian, în timp ce la restul s-au înregistrat cantități moderate.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.