Belgienii au realizat un vaccin care poate oferi imunitate pe viata. Vaccinul se poate pastara in frigidere normale

TRIMITE PRIETENILOR

Oamenii de stiinta de la Institutul Rega al renumitei Universitati Catolice din Leuven, Belgia, spun ca vaccinul produs de ei va putea sa ofere imunitate pe viata,

Vaccinul anti- covid creat de cercetatorii din Belgia este in faza de testare si urmeaza sa fie distribuit in aceasta toamna.
“Suntem singura echipa din lume care folosim vaccinul impotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca si Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripa pe care-i pun in ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este ca protejeaza si impotriva febrei galbene, iar pentru America Latina si Africa poate fi un bonus. In momentul in care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am inceput sa dezvoltam in doua saptamani, sa initiem vaccinul”, a declarat Johan Neyts, seful Institului Rega-UCL Louvain.

Vaccinul se poate pastara in frigidere normale

Spre deosebire de celelalte, vaccinul Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la – 8 grade Celsius si pastrat in frigidere normale, fata de cele de la Pfizer, la – 70 de grade Celsius sau Moderna, la – 20 de garde Celsius.

“Dupa o singura doza, la zece zile dupa aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit ca este eficient total pe animale. Imaginati-va ca daca in China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise si transportate prin Organizatia Mondiala a Sanatatii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, impreuna cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a mai spus Johan.

Iminutate de lunga durata, doza unica
„Un vaccin ieftin, cu doza unica, care protejeaza rapid impotriva infectiei, care poate fi depozitat si transportat la temperatura frigiderului si care poate, la fel ca vaccinul impotriva febrei galbene pe care se bazeaza, sa conduca la o imunitate de lunga durata, asigurand o diversificarea atat de necesara a peisajului vaccinului Covid-19 “, conchide Neyts.

Vaccinarea impotriva COVID-19 a inceput peste tot in Uniunea Europeana pe 27 decembrie 2020, intr-un moment de unitate.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.