Bine înfipt în sistem: Bănescu de la Finanțe sau Sport. Două masterate în cinci luni și sute de mii de lei de la stat

TRIMITE PRIETENILOR

Pe Dragoș Ionuț Bănescu îl regăsim astăzi în poziția de secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului. A mai fost secretar general la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Muncii. Masterand la Academia SRI și absolvent al cursului generalului Oprea, despre domnul Bănescu se poate spune că este bine înfipt în sistem. Un sistem care nu se uită la bani atunci când vine vorba de recompensarea fidelilor. Dovadă stau declarațiile de avere.

Domnul Dragoș Ionuț Bănescu termină Facultatea de Științe Economice din Brașov în 1997. Imediat după absolvire, se angajează la stat, ca inspector. După un an și jumătate, trece la Garda Financiară Brașov. În 2005, apare prima minune: comisarul de la Brașov termină un „program de master în economie” la București, care a durat 4 luni. și „programul de master” la SNSPA care, potrivit CV-ului oficial, a durat o lună.

Două mastere în 5 luni la București, în timp ce lucra 8 ore pe zi la Brașov, nu sunt ceva extraordinar, dacă e să urmărești cariera ulterioară a domnului Bănescu. 2008 este anul de început de glorie pentru domnul Bănescu. În martie, comisarul de la Brașov termină cursul postuniversitar de perfecționare „Statalitate și gândire de stat” la Universitatea Ovidius din Constanța (Facultatea de Drept), lucru care aduce și o promovare ca șef de divizie la Garda Financiară.

Masterand la Academia SRI Legăturile dintre Universitatea Ovidius și elitele noastre cele deloc aservite serviciilor secrete sunt multe și, desigur, accidentale. Ca orice cetățean dornic de cunoaștere, începe și un master la Academia SRI, asta în timp ce este șef de divizie la Brașov. Termină cursurile cele pricopsite și brusc, așa, fără nicio legătură cu statul nostru necontrolat de servicii, ajunge secretar general la Ministerul de Finanțe, în septembrie 2010. În ultimul an la Garda Financiară, domnul Bănescu primea un salariu anual de 67.307 lei. 700.000 de lei de la stat, într-un an În noiembrie 2010, domnul Bănescu termină și celebrul curs al generalului Gabriel Oprea de la Colegiul Național de Apărare: „Securitate și Bună Guvernare”.

În aceeași perioadă este numit membru în consiliile de administrație la CEC Bank, Romatsa și Electrica SA. Este guvernarea preacinstitului Emil Boc, cel care va tăia 25% din salariile bugetarilor.  În 2011, domnul Bănescu a câștigat 698.690 de lei. Adică aproape 60.000 de lei (aproximativ 14.000 de euro) pe lună, echivalentul a 87 de salarii minime. Firesc, doar suntem într-un banc absurd, domnul Bănescu devine și membru al Agenției Naționale de Integritate, în 2011. Extras din declarația de avere completată de Dragoș Ionuț Bănescu cu veniturile realizate în 2011 Declarațiile de avere și de interese ale domnului Bănescu demonstrează că omul este, în fapt, un geniu. În timp ce muncea din greu ca secretar general sau secretar general adjunct la minister, a fost în consiliile de administrație sau alte sinecuri ale următoarelor instituții: Romatsa, CEC  Electrica S.A. Romgaz  Eximbank  Electrica Muntenia Sud  Hidroelectrica  Consiliul Național de Integritate Transelectrica  Administrația Apelor Române Romsilva  Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă  Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină Institutul Național de Cercetări Aerospațiale Electromecanica Ploiești  Nuclearelectrica  Loteria Română

După perioada PDL a supraviețuit rapid trecând secretar general adjunct la Ministerul Muncii, lângă doamna Rovana Plumb. În 2015 a fost promovat secretar general la același minister. Am lucrat câteva luni cu domnul Bănescu, în 2016. A făcut tot ce a putut să blocheze orice inițiativă din poziția de secretar general la Ministerul Muncii. Un tip cel mult mediocru și foarte alunecos. Imposibil de mutat din poziția în care era foarte bine înfipt.

A fost recompensat de PSD cu o numire la Nuclearelectrica. În 2019, domnul Bănescu a primit de la statul nostru cel minunat 240.220 de lei. În 2020, a fost mutat pe o poziție de secretar general adjunct la Ministerul Sporturilor, unde este și acum. În ultima declarație de avere a primit de la stat, pe ultimul an, 247.005 lei, adică peste 20.500 de lei pe lună.

Citeşte întreaga ştire: Libertatea.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.