Bun Venit viață normală! Lista restricțiilor ridicate începând de astăzi. Ce se redeschide în Capitală

TRIMITE PRIETENILOR

Cafenelele, restaurantele, sălile de teatru și de cinematograf din București se redeschid de luni la 30% din capacitatea lor, conform deciziei luate săptămâna trecută de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Lista restricțiilor care au fost ridicate în București începând de luni

Decizia de redeschide a localurilor și a sălilor de teatru și de cinematograf a venit după ce rata de incidență a cazurilor din ultimele 14 zile de la nivelul Municipiului București a fost de 2,52 la mia de locuitori, nivelul fiind sub 3.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât instituirea următoarelor măsuri în domeniul HoReCa, pecum și în domeniul cultural, divertisment și recreativ, începând cu data de 25.01.2021, ora 00.00. Condiția pentru aceste redeschideri este menținerea ratei de incidență sub 3/1000 de locuitori.

Restricțiile care vor fi ridicate:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00;

– activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00;

– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară

– organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în condiţiile stabilite prin Ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3245/1805/2020;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-21.00.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că situația în ceea ce privește criza sanitară generată de noul coronavirus este sub control, dar că este ”fragil”. Secretarul de stat a atras atenția asupra faptului că se poate reveni oricând asupra măsurilor de relaxare și de reluare a unor activități.

”Noi am gestionat situaţia în ultimele luni pe baza incidenţelor, iar HG cu starea de alertă care include aceste incidenţe nu prea a dat foarte mult flexibilitate, încât după ce s-a trecut foarte mut de un prag să spui că nu respecţi Hotărârea de Guvern. (…) Clar, aici trebuia să se analizeze situaţia din Bucureşti, să se aştepte un pic – şi s-a aşteptat 48 de ore – şi avem trei zile cu descreştere în Bucureşti – şi s-a luat decizia, care este reversibilă”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Și operatorii de jocuri de noroc vor putea funcționa cu public, în limita a 30% din capacitate, între orele 6-21.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că, începând din 25 ianuarie, ora 00.00, în București vor fi redeschise restaurantele și cafenelele la 30% din capacitate, între orele 6-21.

″În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitatul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat Traian Berbeceanu, în cadrul unei declarații acordate presei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.