Ce rol are iarba pe care tocmai ai taiat-o si cum te poate ajuta. O sa fii surprins si nu o sa mai arunci

TRIMITE PRIETENILOR

De ce este folositoare iarba taiata pentru plante?

Iarba taiata pentru mulcirea plantelor. Te-ai intrebat vreodata daca iarba taiata poate fi folosita in vreun fel pentru ca plantele din gradina ta sa beneficieze de aportul nutritiv?

In cazul in care nu stiai, iarba taiata este extrem de folositoare pentru a adauga azot in sol, asa ca este cea mai ieftina metoda de a mulci solul.

Sunt destule avantaje ale acestui mulci din iarba proaspat taiata. In primul rand, acest mulci mentine umezeala in sol, scade temperatura la nivelul radacinilor in zilele extrem de calde, dar cel mai mare avantaj este ca 25% din substantele nutritive prezente in iarba se vor intoarce in sol.

Dupa cum spuneam, iarba taiata are un continut mare de azot, un macronutrient de care toate plantele au nevoie pentru a creste si a se dezvolta in mod corect. Asadar, foloseste iarba proaspat taiata sau iarba uscata ca si mulci.

Cum sa folosesti iarba taiata pentru mulcirea plantelor din gradina ta

Totusi, ar trebui sa stii si cum sa folosesti aceasta iarba taiata, deoarece va functiona doar daca o utilizezi in mod corect. Dupa ce ai taiat iarba din curte, stratul de mulci din jurul plantelor trebuie sa aiba o grosime de maximum 6 milimetri.

In acest fel, iarba va incepe sa se descompuna, nu va mirosi urat si nici nu va putrezi. Daca aplici un strat mai gros de mulci, acesta va ramane prea umed, mucegaiul se va instala rapid si va aparea si mirosul urat.

Iarba proaspat taiata pentru mulcirea plantelor te poate ajuta sa imbunatatesti calitatea solului. Drept urmare, te sfatuim sa faci acest lucru toamna, atunci cand poti amesteca pamantul de la suprafata (primul strat de 20 cm), pentru a adauga azot in sol.

Pentru a face totul in mod corect, te sfatuim sa aplici acest mod de lucru: la fiecare parte de iarba taiata adauga si 2 parti de ingrediente care elibereaza carbon, precum frunze uscate, rumegus, fan sau ziare tocate.

Astfel, vei aera solul pentru a permite bacteriilor sa respire si pentru a preveni umiditatea excesiva.

In cazul in care folosesti iarba uscata, va trebui sa folosesti de doua ori mai multe frunze uscate, rumegus, fan sau ziare tocate. Astfel, iarba se va descompune mult mai repede si nutrientii vor ajunge mult mai repede in pamant.

O alta metoda pentru a imbunatati calitatea solului pe care este plantat gazonul, este sa tunzi iarba si sa nu folosesti sacul la masina de tuns. Practic, iarba taiata va ramane pe gazon, se va descompune in mod natural si va aduce un aport de azot. Aceasta operatiune poate fi facuta toamna.

Sursa: Cumsa.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.