Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc. Aici se pregătesc milioane de doze de vaccin

TRIMITE PRIETENILOR

Un incendiu a izbucnit joi la Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, conform imaginilor transmise de televiziunile locale, însă mass-media au precizat că producţia de vaccinuri COVID-19 nu a fost afectată, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

UPDATE: Presa indiană anunță că cel puțin 5 persoane au murit în urma incendiului. Clădirea care a luat foc se afla în construcție și cadavrele a cinci muncitori au fost găsite de pompieri. Cauzele incendiului nu se cunosc încă.

CEO-ul Institutului a dat asigurări, printr-o postare pe Twitter, că producția vaccinului Covieshield, dezvoltat de AstraZeneca, nu este afectată

Canalele de televiziune indiene au arătat imagini cu un nor imens de fum cenuşiu deasupra clădirii Serum Institute, situat în oraşul Pune, unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford. Serum Institute se pregăteşte să producă de asemenea un vaccin dezvoltat de compania americană Novavax.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.