Colegiul Medicilor din București a transmis un „strigăt de disperare”. Anunțul făcut acum este cutremurător! SITUAȚIA ESTE DISPERATĂ

TRIMITE PRIETENILOR

Colegiul Medicilor din București a transmis un „strigăt de disperare” și a publicat o scrisoare deschisă pentru bucureșteni și nu numai.

Astfel, aceștia au recunoscut un eșec al încrederii dintre corpul medical și populație, punctând că sistemul medical este la capătul puterilor.

România, la ră.scruce! Medicii recunosc un eșec al încrederii dintre corpul medical și populație

Conform cmb.ro, ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum și ajuns la limită. În acest context, medicii țin să sublinieze importanța vac.cinării, deoarece, spun ei, prea mulți români au spus că nu pot respira. Textul integral al scrisorii poate fi vizualizat mai jos.

„Dragi bucureșteni,
Dragi români,

Nouă, corpului medical, ne este din ce în ce mai greu să facem față valului de îm.bolnăviri de CO.V.ID-19 atât în rândul populației, cât și în rândul nostru, al cadrelor medicale.

Ultimele zile ne arată un sistem medical întins la maximum și ajuns la limită, mai ales pe zonele unde se tratează pacienții COV.ID-1.9.

Zi de zi asistăm la tragedii: pacienți care m.or, familii aflate în suferință, medici ajunși la capătul puterilor, pacienți și cadre medicale infec.tate cu S.ARS-C.oV-2 care au nevoie de îngrijiri medicale. Iar numărul este foarte mare.

În fața acestui tablou dramatic, ne gândim că gradul scăzut de vacci.nare în rândul populației reprezintă, poate, și un eșec în ceea ce privește încrederea care trebuie să existe între corpul medical și populație.

Medicina este știință, iar știința înseamnă cercetare, schimb de experiență, schimb de idei, discuții pro și contra, pentru ca la final rezultatul să însemne binele comun.

Astăzi, știința și medicina bazată pe dovezi ne spun, inclusiv prin vocile forurilor internaționale de referință în domeniul sănătății, că vacc.inarea reprezintă unul dintre instrumentele importante pentru gestionarea cât mai eficientă a pand.emiei de CO.VID-19.

DA, și o persoană vacc.inată se poate îmbolnăvi.

DA, și o persoană vac.cinată poate dezvolta forme severe ale infe.cției cu S.ARS-C.oV-2.

DAR proporția acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vac.cinate față de cele nevacc.inate.

Această scrisoare deschisă nu este doar un alt apel aruncat în eter.

Este un strigăt de disperare, al nostru, al corpului medical bucureștean, prin vocea Colegiului Medicilor din Municipiul București, pentru ca dumneavoastră, populația din București, dar și populația României în ansamblul său, să reflectați la informațiile transmise.

Vă asigurăm că suntem serioși și corecți în privința informațiilor furnizate, că ne bazăm și vă prezentăm dovezile științifice pe care le avem la dispoziție în momentul comunicărilor și că dorim și trebuie să luptăm să reconstruim relația de încredere care trebuie să existe între medic și pacientul său, între medic și societate.

DA, suntem disperați, pentru că zi de zi pierdem sute de pacienți care m.or în spitalele românești.

DA, suntem disperați pentru că oricât de multe eforturi am face, această bo.ală parșivă ne ia pacienți.

DA suntem disperați pentru că de multe ori suntem în fața acestei bo.li dezarmați și cu mâinile goale.

Și DA, suntem disperați, pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit: Nu pot să respir… Nu sunt vacci.nat…

Zilnic vorbim cu colegi care ne spun că nu știu ce să mai facă. Ne m.or pacienți tineri, ajung copii în secțiile de ATI, m.or oameni cu comor.bidități, m.or oameni fără como.rbidități.

Suntem la răs.cruce și cred că doar un efort comun, al nostru și al dumneavoastră, poate face să plafonăm și să stopăm acest val al pande.miei de CO.VID-1.9.

Știința ne spune astăzi că prin vac.cinare și prin respectarea măsurilor de protecție putem lupta mult mai eficient cu această pand.emie.

Acest apel este născut din suferința care se simte și se trăiește în unitățile medicale care tratează pacienți C.OVID-1.9 și este scris cu responsabilitatea unor oameni care pun știința și medicina bazată pe dovezi pe primul plan.”

Emanuel Ungureanu

Cod ROȘU la Buzău.
Zeci de pacienți se luptă pentru un pat în spital, toți au Covid-19 și sunt dependenți de oxigen.
Bolnavii așteaptă în ambulanțe și în containere, în curtea Spitalul Județean Buzău. Spitalul este sufocat!
Situația este catastrofală, majoritatea buzoienilor refuză vaccinarea și apoi, când ajung la UPU, strigă „Vrem vaccin, vrem oxigen, nu mai putem respira”!
Voi merge zilnic în spitalele din România și vor striga cu disperare, aveți grijă de voi și de cei dragi!
Cine salvează un om, salvează o lume!
Astăzi au murit de Covid-19 392 de persoane, semenii noștri, majoritatea, nevaccinați!

 


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.