Cristina, o tânără de 29 de ani din Corabia, a murit la câteva ore după ce a născut un băieţel: “Au fost 7 ore de chin pentru ea”

TRIMITE PRIETENILOR

Tragedie într-o familie din oraşul Corabia, judeţul Olt, în prag de Sărbători. Cristina, o tânără mămică în vârstă de 29 de ani, s-a stins la câteva ore după ce a născut un băieţel. Soţul acesteia este distrus şi spune că tânăra a murit din cauza neglijenţei medicilor.

Cristina, o tânără din Corabia, a murit la câteva ore după ce a născut un băieţel sănătos. Tatăl acuză neglijenţa medicilor.La câteva ore după ce a adus pe lume un băiețe, tânăra a murit.Doi copilași, un bebeluș de câteva zile și frățiorul lui de numai 4 ani, vor creşte fără mama lor, după ce tânăra de 29 de ani a murit la câteva ore după ce a născut.

Joi seara, Cristina a dat naștere unui băiețel, la Spitalul Caracal. După câteva ore, însă, femeia a început să se simtă rău.

A făcut hemoragie, iar noaptea a intrat în stop cardio-respirator. Vineri dimineaţa, în timp ce era trasferată cu ambulanța la Spitalul de Urgență din Craiova, tânăra a decedat.

Cristina trebuia să nască de Crăciun

Cristina ar fi trebuit să nască în preajma Crăciunului, însă medicul care a urmărit sarcina femeii ar fi chemat-o la Spitalul din Caracal și i-ar fi spus că termenul va fi în următoarele zile.

„Soția mea era însărcinată în 38 de săptămâni. La toate controalele i s-a spus că va naşte undeva la 25 decembrie. Pe data de 17 decembrie doamna doctor care i-a supravegheat naşterea a fost de gardă şi ne-a chemat pentru internare.

Am ajuns la ora 9.00, i s-a făcut un control, i s-a spus că micuțul este ok și că totul este bine. I s-au dat două fiole de calciu şi ni s-a spus să venim la ora 1.00. A luat acele fiole de calciu la 10.00, iar la ora 11.00 au luat-o nişte dureri de spate”, a declarat Ionuț pentru Observator.

La ora 13.00, doctoriţa le-a spus să meargă acasă și să revină la spital mai pe seară, pentru că era de gardă. De frică să nu o apuce durerile acasă, Cristina a decis să rămână la spital.

„Am vorbit cu ea la telefon, pe Facebook, pe cameră, avea perfuzii, mi-a spus că i s-a băgat calciu, că au început să o ia durerile mai tare şi, ultima dată când am vorbit cu ea, la 5.45, a mers la baie, a eliminat o baltă de sânge. Asistenta i-a spus atunci că e placentă.

Nu am mai vorbit cu ea de la 5.45, iar 5.35 a născut. A născut natural”.

Apoi, au apărut complicațiile, „nişte hemoragii pe care dânsa nu putea să le oprească”.

Așa că s-a decis ca tânăra mămică să fie operată.

A fost trimisă fără pungă de sânge, a făcut stop cardio-respirator în ambulanță

Doar că, potrivit lui Ionuţ, doctoriţa care a spravegheat-o pe Cristina a considerat că medicul chirurg care era atunci de gardă „nu este compatibil”, aşa că a chemat un alt chirurg de acasă.

„Mi-a recunoscut că s-a pierdut un timp până a venit de acasă doctorul. De la ora 6 jumătate când a născut, ea abia la ora 2 noaptea a fost trimisă la Craiova. A fost trimisă la Craiova deoarece nu i se mai găseau vene ca să i se bage sânge. A fost trimisă fără pungă de sânge, a făcut stop cardio-respirator în ambulanță și a ajuns la Craiova decedată.

Au fost aproximativ 7 – 8 ore de chin pentru ea, trebuia să o trimită de prima dată. După operație, trebuia să stea la terapie intensivă, pentru a i se pune un ventilator, dar mi s-a spus cu toate locurile erau ocupate. Deci a stat fără ventilator, fără nimic, s-a pierdut mult timp chemând un doctor chirurg de acasă, deși exista un medic în spital​”, consideră soţul Cristinei.

Ce spune conducerea Spitalului Caracal

Conducerea spitalului Caracal a demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, iar mâine vor fi comunicate și rezultatele.Liviu Radu, managerul spitalului, nu crede că este vorba despre o culpă medicală, cazul fiind preluat de cei mai buni medici.

Reprezentantul unității spitalicești a precizat că tinerei i s-a făcut histerectomie totală, decizie luată după mai multe consultații și un ecograf.

Cristina, plânsă de familie și prieteni

Este durere mare în familia tinerei.În doar câteva ore, un eveniment fericit s-a transformat într-o adevărată tragedie.

La scurt timp după ce Cristina îl făcea tătic pentru a doua oară, Ionuț a postat pe Facebook, bucuros, fotografii cu bebeluşul nou-născut, dar și cu fiul cel mare, și îi spunea Cristinei cât de mult o iubește.Apoi, totul a devenit un coșmar, iar mesajele de felicitare au fost înlocuite de zeci de mesaje de condoleanțe.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.