De asta ce mai ziceti? UDMR se cere la guvernare cu PNL si USR: „Avem nevoie de stabilitate. O majoritate de centru-dreapta este de dorit”

TRIMITE PRIETENILOR

Kelemen Hunor, a declarat, ca Romania va avea nevoie de o perioada de stabilitate politica dupa alegerile parlamentare, pe care Uniunea este pregatita sa o asigure daca va depinde de ea, aratand ca o majoritate de centru-dreapta ar fi de preferat.

Kelemen Hunor a facut o scurta analiza in perspectiva alegerilor parlamentare, afirmand ca este optimist privind rezultatele ce vor fi obtinute de UDMR, care ar trebui sa fie cel putin egale cu cele din 2016.

„Daca noi in 2016 cu 195 primarii castigate am obtinut aproape 7% la alegerile parlamentare, sunt optimist ca dupa acest rezultat de la alegerile locale, cu 199 primarii castigate, vom avea un rezultat similar la alegerile parlamentare. (…) Sunt optimist, dar stiu ca avem enorm de lucru, enorm de mult de mers in teritoriu si trebuie sa prezentam un program credibil despre modernizarea Romaniei, despre tot ce inseamna modernizare, economie, transparenta si despre comunitatea maghiara si pastrarea identitatii comunitatii noastre”, a spus liderul UDMR, citat de Agerpres.

„De opt ani de zile suntem intr-o criza politica si instabilitate politica permanenta. Acest lucru se poate demonstra cu o singura fraza: opt ani, zece guverne. Ce se poate realiza cu zece guverne in opt ani de zile? Nici macar sa faci niste proiecte cap-coada nu poti, si nu am vorbit de punerea in practica a acestor proiecte. De aceea eu cred ca pasul urmator trebuie sa fie o stabilitate politica, fiindca avem posibilitati enorme daca ne gandim la fondurile europene (….), dar care nu vor putea fi cheltuite eficient. Fara stabilitate politica nu se poate, s-a demonstrat ca in opt ani cu zece guverne nu am reusit sa cheltuim din programele operationale de infrastructura mare nici jumatate. Daca nu ai proiecte, UE nu va veni si nu va face proiecte in locul tau”, a declarat Kelemen Hunor.

El a mai declarat ca in masura in care stabilitatea politica va depinde de UDMR, atunci „va exista”.

„Din punctul nostru de vedere, o majoritate de centru-dreapta ar fi de dorit, dar trebuie sa asteptam rezultatul alegerilor, pana atunci nu putem sa spunem mai mult”, a adaugat presedintele UDMR.

Intrebat daca UDMR ar fi interesata sa participe la urmatoarea guvernare, el a raspuns: „Orice partid doreste acest lucru. Daca gasiti un partid care spune ca se prezinta la alegeri ca sa stea in opozitie, sa puneti stampila pe noi, sa nu puneti stampila pe acel partid. In politica acesta este scopul, sa pui in aplicare programul politic cu care te duci in fata electoratului, nu este nicio rusine, dar acest lucru nu inseamna ca vei reusi dupa fiecare alegeri sa mergi in Executiv”.

Kelemen Hunor este prezent marti in Arad pentru a participa la comemorarile din Parcul Reconcilierii Romano-Ungare dedicate celor 13 generali ucisi la sfarsitul Revolutiei de la 1848 – 1849.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.