Dezmăț la Protecția Copilului: directoare cu 44.000 de lei pe lună; icre negre și șampanie Moet trimise cadou

TRIMITE PRIETENILOR

Un caz absolut halucinant găsește liberalul Ciprian Ciucu, noul primar al Sectorului 6, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din acest sector. Libertatea dezvăluie marți că 90 de angajați au dat în judecată instituția, care nu le-a plătit zilele muncite în weekend și sporurile cuvenite. Asta, în timp ce directoarea Gabriela Schmutzer, posesoare de doctorat în Științele Apărării la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (a Armatei), avea salariu mai mare decât cel al președintelui României și trimitea cadouri de protocol de lux.

Salariații de la Protecția Copilului Sectorul 6, grupați în Sindicatul Columna, au câștigat acum un an, în instanță, procesul cu instituția, în care cereau să li se plătească orele muncite în weekend începând cu 2017, scrie Mihai Toma în „Libertatea”. Fiecare om are de încasat între 7.329 și 12.495 de lei. În total, DGASPC Sectorul 6 pretinde că are de plătit 329.595,97 de lei, în timp ce angajații spun că acești bani reprezintă, de fapt, restanța pe un singur an din cei 3 recunoscuți de instanță!

Alți 48 de angajați au dat în judecată instituția, în martie 2019, pentru același motiv: neplata weekend-urilor. Procesul este în derulare, iar la mijloc ar fi circa 1,2 milioane de lei neplătiți în intervalul 2017-2019.

Nici sporul neuropsihic de 25% din salariul de bază n-a fost plătit, iar acest caz a făcut obiectul unui alt dosar câștigat definitiv. 38 de salariați au câștigat în instanță dreptul de a primi 1.000 de lei lunar din octombrie 2018 până acum – 24 de luni. În total, ar fi vorba de alți 912.000 de lei.

Toate acestea, într-o instituție unde directoarea Gabriela Schmutzer avea, conform unei investigații făcute de PressOne.ro în 2017, venit mediu brut de 43.870 de lei pe lună!

Experience Basel
Ciprian Ciucu (PNL), noul primar al Sectorului 6, posta astă-primăvară, pe Facebook, cadoul de Paște pe care i l-a trimis directoarea Gabriela Schmutzer: șampanie Moet, icre negre, pateu de gâscă. Liberalul scria atunci că a refuzat ploconul, returnându-i-l expeditoarei.

În intervalul 2016-2020, Primăria Sectorului 6 (sub umbrela căreia se află Protecția Copilului) a fost condusă de PSD-istul Gabriel Mutu.

Ziaristii.com


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.