Doctoriță româncă suspendată in Italia pentru ca a refuzat să se vaccineze. „Nu sunt doctor no-vax. Alegerea de a nu fi supusă vaccinării se datorează stării mele de sănătate.”

TRIMITE PRIETENILOR

Mariana Iulian este consilier municipal și medic la Aprilia, localitatea cu mulți români. Nu s-a vaccinat și a fost suspendată.

Doctorița nevacinată se apără: „Nu sunt no vax”

„Nu sunt doctor no-vax. Alegerea de a nu fi supusă vaccinării se datorează stării mele de sănătate. În ultimii ani nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei”, a declarat Mariana Iulian pentru Latina Today.

Aprilia a înregistrat o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus în ultimele săptămâni. Printr-un ordin semnat pe 15 noiembrie, primarul Antonio Terra a dispus restabilirea obligativității măștii chiar și în aer liber.

Celălalt subiect fierbinte în oraș este însă și cel al vaccinărilor: Aprilia are o rată mai mică decât media din regiunea Lazio și cea națională. În acest context se încadrează și problema legată de suspendarea de către ASL a trei medici de familie care au refuzat să se vaccineze. Printre acești medici se numără și consilierul municipal Mariana Iulian care își lămurește poziția printr-o notă.

„Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal – explică ea-.

În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare.

Alegerea de a nu fi supus vaccinării împotriva Covid19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate. Până la suspendare, am efectuat mereu vaccinarea pentru pacienții mei. Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor în general și celor împotriva Coronavirusului nu corespund adevărului”.

„În ultimii ani – adaugă Mariana Iulian – nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat.

Sunt de acord cu alegerile administrației municipale , continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și de asemenea ca cetățean, să aibă în continuare cel mai mult prudență „.

De ce nu se vaccinează românii

În finalul notei, consilierul Iulian atinge și cealaltă problemă delicată, cea a comunității românești, care nu vrea să se vaccineze.

„În ceea ce privește datele despre campania de vaccinare în rândul cetățenilor de naționalitate română, aș dori să precizez că astăzi, comunitatea românească este mai puțin numeroasă decât era înainte și este formată din foarte puțini bătrâni, mulți subiecți de vârstă medie-jos și mai ales tinerii și copiii nu sunt încă incluși în programul de vaccinare anti-Covid. Toate acestea explică motivul unui număr aparent mic de vaccinări”.

Sursa: Gazetaromaneasca.com


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.