Este OFICIAL! Autoritățile au decis să înceapă administrarea celei de-a patra doze de vaccin. De când vor putea oamenii să facă supra-booster-ul!

TRIMITE PRIETENILOR

Israel începe testele pentru a patra doză de vaccin. Acest supra-booster ar putea fi administrat din luna ianuarie

Sheba Medical Center, cel mai mare din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficienţa unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19, în timp ce ţara dezbate posibilitatea lansării unei campanii de vaccinare cu o nouă doză ce coincide cu o stagnare a vaccinării în rândul anumitor grupuri.

Experimentul se va desfăşura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului, care vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă cea de-a patra doză creşte nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt a centrului. Majoritatea participanţilor la acest studiu – ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii – au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul Sheba, scrie The Jerusalem Post.

Săptămâna aceasta, autorităţile s-au reunit pentru a discuta opţiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, în faţa situaţiei create de noua variantă Omicron, în condiţiile în care peste 4,1 milioane de israelieni s-au vaccinat deja cu cea de-a treia doză, într-o ţară ce numără în total 9,3 milioane de locuitori.

Totuşi vaccinarea cu doza booster pare să fi intrat în impas: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se mai vaccineze, notează ziarul local Haaretz, potrivit căruia aceşti cetăţeni nu pot fi consideraţi „antivaccinişti”, considerând că vaccinarea cu două doze este suficientă şi nu mai au nevoie de o a treia doză.

Această situaţie este determinată de factori, precum eficienţa scăzută a vaccinurilor, necesitatea administrării unei doze de întărire în faţa noilor variante şi scăderea încrederii populaţiei în vaccinurile anti-COVID-19.

Aproximativ 670.000 de israelieni eligibili au ales să nu se vaccineze, fapt ce îngrijorează guvernul care insistă asupra vaccinării cu schema completă pentru a evita răspândirea coronavirusului.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.