Europa se cutremură! Angela Merkel va fi înlocuită. Cine va fi noul cancelar al Germaniei

TRIMITE PRIETENILOR

In cadreul principalului partid care se afla la guvernare in Germania, CDU, vor avea loc alegeri interne, sambata, pentru a-si alege un nou lider, succesorul Angelei Merkel. In aceste conditii, castigatorul alegerilor ar putea fi viitorul Cancelar al Germaniei. Alegerile sunt importante atat pentru Germania, cat si pentru Europa, Vom afla cine se va fi conducatorul celei mai mari economii a Europei in urmatorii patru ani.

Cine candideaza pentru functia de Cancelar al Germaniei?

Trei persoane candideaza la functia de cancelar, desi pana in momentul de fata niciunul dintre ei nu a reusit sa-si impuna autoritatea.

La alegrile din 2018, Angela Merkel s-a impus ca favorita.

Care sunt candidatii pentru functia de Cancelar al Germaniei?

Unul dintre candidati este Armin Laschet, un aliat de nadejde al Angelei Merkel. Armin Laschet este considerat preferatul actualului cancelar.

Alt candidat este Friedrich Merz, un ultra-conservator care a declarat ca isi doreste o distantare de politica actualului cancelar. Merz este un vechi rival al lui Merkel si este adeptul uni conservatorism mai dur. Acesta a candidat pentru conducerea partidului si in 2018, insa atunci a pierdut in fata Annegretei Kramp-Karrenbauer, succesoarea preferata de Merkel.

Al treilea candidat pentru functia de cancelar al Germaniei este Norbert Roettgen, fost ministru intr-unul din guvernele lui Merkel, dar cazut in dizgratia cancelarului. Roettgen este un centrist si sustinator al valorilor traditionale ale societatii germane sustinerea Uniunii Europene, parteneriatul franco-german si parteneriatul cu Statele Unite.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.