Evita aburirea ochelarilor cand esti nevoit sa porti masca de protectie

TRIMITE PRIETENILOR

Masca de protectie este obligatorie in orice magazin, insa ce facem atunci cand purtam ochelari si acestia se aburesc? Afla cum sa eviti aburirea ochelarilor cand esti nevoit sa porti masca de protectie. Care sunt pasii sa eviti acest lucru extrem de enervant?

Haideti sa vedem, in primul rand, cum trebuie sa porti masca de protectie in mod corect. Nu uita ca masca de protectie este eficienta doar atunci cand este folosita si indepartata corect, asa ca citeste mai departe sa intelegi ce trebuie sa faci.

Primul pas este sa te speli pe fata si pe maini cu sapun sau sa folosesti un dezinfectant pe baza de alcool (70%). Daca nu ai acasa, aici iti explicam cum sa faci dezinfectant de masini chiar la tine acasa.

Atunci cand iti pui masca, trebuie sa te asiguri ca aceasta iti acopera gura si nasul. De asemenea, in zona nasului, asigura-te ca nu exista un spatiu intre masca si fata.

Daca ai atins masca, spala-te pe maini cu apa si sapun, ori foloseste o solutie dezinfectanta pe baza de 70% alcool. Atunci cand masca s-a umezit, este cazul sa o inlocuiesti si sa o arunci. Nu reutiliza mastile de unica folosinta.

Atunci cand vrei sa scoti masca in mod corect de pe fata, evita sa atingi partile din exteriori care sunt contaminate cu microbi. Pune-o intr-o punga si arunc-o la gunoi. Dupa ce ai facut acest lucru, spala-te pe maini sau foloseste un gel dezinfectant pentru maini.

Cum sa eviti aburirea ochelarilor atunci cand porti masca de protectie?

Daca porti ochelari de vedere sau de protectie, atunci sigur te-ai lovit si de fenomenul de aburire al acestora, care este destul de enervant.

Iata ce trebuie sa faci pentru a evita aburirea ochelarilor atunci cand porti masca de protectie:

  • Foloseste o masca de protectie care are o intaritura metalica in partea de sus, pentru ca in acest fel o poti mula peste nas. Apasa cu degetele peste acea intaritura pentru a face acest lucru
  • Nu conteaza ce tip de masca porti, trebuie doar sa te asiguri ca dupa ce ai mulat pasca pe nas, ochelarii vin peste masca, astfel incat sa o acopere un cm. Practic, sigilezi masca pe fata, cu ajutorul ochelarilor
  • Asigura-te ca nasul si gura sunt complet acoperite de masca de protectie
  • Incearca sa maresti distanta dintre ochelari si fata, pentru a lasa aerul sa circule. In acest fel, vei evita aburirea acestora
  • Solutiile anti-aburire sunt si ele o solutie, pentru ca vor impiedica aburirea lentilelor. Vestea proasta este ca efectul acestor solutii nu dureaza si va trebui sa le folosesti destul de des
  • Poti opta pentru lentile care primesc un strat anti-aburire din fabrica. Trebuie doar sa specifici acest lucru atunci cand le comanzi
  • Spala lentilele doar cu apa si sapun. Vei vedea ca sapunul lasa in urma o pelicula subtire ce va actiona ca o bariera in fata condensului

O alta metoda extrem de folositoare ne-a fost semnalata de domnul Cornel Moloce, care ne-a sugerat spuma de ras. Dupa ce spalati foarte bine lentilele ochelarilor, aplicati si un strat subtire de spuma de ras, iar dupa aceea stergeti cu o carpa curata. Drept urmare, lentilele ochelarilor nu se vor mai aburi.

Doamna Lucica Motei Grecu ne-a sugerat pe pagina noastra de Facebook sa folosim si sapun de casa. Fara sa udam ochelarii, sa aplicam un strat foarte subtire de sapun si sa ii stergem cu o carpa curata.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.