Fermier amendat de Garda de Mediu după ce a plantat 40.000 de copaci

TRIMITE PRIETENILOR

Fermier amendat de Garda de Mediu după ce a plantat 40.000 de copaci

În loc ca statul să îi sprijine eforturile de a planta pe cont propriu o întreagă pădure, un fermier s-a trezit amendat de Garda de Mediu. Sancțiunea i-a fost aplicată pentru o neregulă minoră, funcționarii statului ignorând total faptul că agricultorul Felix Mulțescu din județul Teleorman a făcut investiția din banii săi, pe propriul teren, pentru a ajuta, în acest fel, zona în care locuiește și face agricultură.
Cazul revoltător a fost făcut public de către jurnaliștii publicației locale Liber în Teleorman care arată că fermierul a fost amendat de Garda de Mediu Teleorman cu 3.000 de lei din considerente rizibile, în timp ce omul plantase pe terenul său 40.000 de arbori, tocmai pentru a îmbunătăți calitatea mediului.

Celor de la Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman le-a fost greu chiar și să scrie pe hârtie cifra. Aspectul n-a contat, însă, pentru Garda de Mediu Teleorman, care s-a încăpățânat să-l amendeze pe fermier, după un control, fără să-l avertizeze înainte și sancționându-l în lipsă. Omul a fost amendat pentru că nu ar fi trimis la primăria din localitatea Răsmirești un anunț cu data erbicidării și că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, deși acestea ar trebui să fie ridicate, sub contract, de firma care le furnizează.

Sursa: Agrointel.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.