Florin Cîţu a primit acum câteva momente a treia doză! Declaraţii îngrijorătoare făcute de premier

TRIMITE PRIETENILOR

Premierul Florin Cîţu a primit, duminică, a treia doză de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Prim-ministrul Florin Cîţu a primit astăzi, la ora 11.00, doza de rapel (booster) împotriva Covid-19. Şeful Executivului a fost imunizat la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Am făcut a treia doză de vaccin recomandată de medici pentru a mă proteja în continuare de coronavirus. Îi încurajez pe toţi cei care s-au vaccinat şi au deja şase luni să vină să îşi facă a treia doză”, a spus premierul Florin Cîţu.

„Mai ales persoanele care sunt peste 65 de ani, persoane care au deja probleme ar trebui să vină urgent să se vaccineze. Îi încurajez pe toţi românii care nu s-au vaccinat să vină să se vaccineze. Majoritatea covârşitoare, absolută a persoanelor care astăzi de îmbolnăvesc şi care ajung în spital sunt persoane nevaccinate. Este foarte important, aţi văzut presiunea pe spitalele din România, este foarte important să ne vaccinăm. Este soluţia sigură pe care o avem acum este să ne vaccinăm”, a mai precizat premierul.

Anterior, şi alţi membri ai Guvernului au primit doza de rapel (booster). Printre ei şi ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, s-a vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin anti COVID-19 la Huşi

Fostul ministru al Sănătății și, în prezent, președinte al comisiei de sănătate și familie, din Camera Deputaților, s-a vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva infectării cu virusul SARS COV 2 sâmbătă, la Huși.

“Domnul Dr.Tătaru Nelu a dat startul la doza 3, la Centrul de vaccinare Huși. Urmați exemplul, având grijă de sănătatea dumneavoastră”, a fost mesajul transmis public, de către cadrele medicale din centrul de vaccinare, înființat în sala de sport municipală, potrivit Vremea Nouă.

Vaccinarea anti-COVID cu doza a treia a început de marţi, 28 septembrie, şi în România.

Vaccinarea cu cea de-a treia doză (booster) se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.