George Simion, despre agenda ascunsă a Guvernului: “Vor să privatizeze tot sistemul sanitar”

TRIMITE PRIETENILOR

George Simion, liderul AUR, a comentat la Antena 3 motivul pentru care Senatul a respins, în plenul de marţi, proiectul de hotărâre prin care colegii săi senatori au solicitat înființarea comisiei de anchetă referitoare modul în care s-a realizat evacuarea şi transferul pacienților de la Spitalul de Ortopedie “Foişor” Bucureşti.

Potrivit acestuia, Senatul a respins, în plenul de marţi, proiectul de hotărâre iniţiat de senatorii AUR, prin care s-a solicitat înființarea comisiei de anchetă referitoare modul în care s-a realizat evacuarea şi transferul pacienților de la Spitalul de Ortopedie “Foişor” Bucureşti, pentru că nu le pasă, pentru că vor să privatizeze tot sistemul sanitar.

„Bineînțeles că au spus pas pentru că nu există interes. Noi am inițiat această comisie de anchetă, acesta este atributul Parlamentului să ancheteze probleme care se întâmplă la nivelul societății, probleme grave. Ori, Spitalul Foișor și toată acea debandadă și acea dorință de a închide spitalul, de a sacrifica peste 200 de paturi pentru bolnavii non COVID pentru numai 20 de paturi la ATI ne-a dat de gândit.

Am depus toate diligențele pe cale parlamentară, am ajuns la vot în plenul Senatului şi am pierdut la două voturi, 68 au votat împotrivă și 66 au votat pentru”, a spus la Antena 3, George Simion.

Cu siguranță ne ascund lucruri. Nu e doar Spitalul Foișor este și Spitalul Colentina, Spitalul Sfântul Ioan
„Cu siguranță ne ascund lucruri. Nu e doar Spitalul Foișor este și Spitalul Colentina,Spitalul Sfântul Ioan.

Noi, din opoziție, avem o sarcină grea. De data aceasta a votat și PSD cu noi și șase parlamentari a puterii pentru că, era prea strigător la cer ceea ce s-a întâmplat în acea seară și graba lor de a închide spitalul şi toate presiunile făcute asupra directorului de la Foișor.

Nu trebuie să mai avem centre de stat unde să facem acestei proceduri trebuie să mergem la centre private. Asta vor. Dacă a plecat Vlad Voiculescu, noul ministru doamna Ioana Mihăilă e clar că urmărește aceeași politică.

Vor neapărat să ia aceste spitale și să privatizeze tot se sistemul sanitar
Noi o să continuăm și pe care parlamentară, dar instituțiile acestui stat care nu ar trebui să depindă de politică, ar trebui să ancheteze de asta avem DNA, DIICOT, nu doar pentru răfuieli politice.

Ori ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor este strigător la cer, iar noi cei de la AUR o să continuăm demersurile parlamentare.

Dacă nu am reușit în Senat și cred că sunt foarte sensibil domnii de la PNL la măgăriile pe care le pregătesc că lor li s-a atribuit partea asta cu spitalele din Bucureşti. Se bat inclusiv cu primarul general al Capitalei, neapărat să ia aceste spitale și să privatizeze tot se sistemul sanitar.

Reamintim că Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie a fost evacuat de urgenţă pe 9 aprilie seara. Zeci de pacienți, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiți să îşi cheme rudele să îi ia acasă. Cei mai mulți dintre ei nu erau din Capitală şi au ieșit cu greu din această situație delicată.

Sursa: Antena3.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.