GRANIŢE ÎNCHISE ÎN ROMÂNIA? Ce se întâmplă cu cei care vor să plece sau să vină în ţară. Totul se aplică de luni, 9 noiembrie 2020

TRIMITE PRIETENILOR

Graniţe închise România: Niciun anunţ oficial până acum

Însă, în ceea ce priveşte închiderea graniţelor României, CNSU nu face nicio precizare. De asemenea, nici preşedintele României şi nici premierul nu au declarat nimic privind închiderea graniţelor ţării.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat: Se impune carantina pentru 14 zile!

Graniţe închise România. Pe data de 4 noiembrie 2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină.

Pe lista valabilă din 3 noiembrie a fost introdusă și Bulgaria.

Alte țări incluse sunt Andorra, Belgia, Cehia, Luxemburg, Polinezia Franceză, Slovenia, Armenia, Elveția, Liechtenstein, Franța, Olanda, Croația, Georgia, Guam, Slovacia, Polonia, Spania, Bosnia și Herzegovina, Austria, Muntenegru, San Marino, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Macedonia de Nord, Argentina, Gibraltar, Malta, Iordania și Ungaria.

Cei care vin din aceste țări și stau în România mai puțin de 3 zile pot evita carantina, dacă au un test COVID negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Sunt sau nu restricţionate călătoriile în afara României?

Graniţe închise România. În ceea ce priveşte călătoriile în afara ţării menţionăm că o serie de state membre ale Uniunii Europene au impus deja stare de alertă/ urgenţă totală sau parţială, printre acestea numărându-se Franţa, Spania, Grecia, Germania, Polonia, Cehia, Ungaria şi altele.

Accesul în aceste ţării se poate face doar cu test COVID-19 sau cu impunerea unei carantine de 14 zile pentru cei care ajung acolo.

Graniţe închise România. Dacă vreţi să călătoriţi în afara ţării, cel mai bine ar fi să consultaţi condiţiile de călătorie disponibile pe site-ul mae.ro/travel-conditions.

În ceea ce priveşte lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut pentru care în România se impune carantina la domiciliu se regăseşte pe site-ul cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.