În perioada stării de urgență, veniturile salariale ale personalului DSP au crescut considerabil. Un angajat a câștigat aproape 9.000 euro brut.

TRIMITE PRIETENILOR

În perioada stării de urgență, veniturile salariale ale personalului din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică au crescut considerabil, ajungându-se și la 42.000 lei/lună brut (circa 8.700 euro) pentru un angajat. Datele apar într-un raport al Curții de Conturi cu privire la gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență.

”În perioada stării de urgență, veniturile salariale ale personalului din cadrul DSP-urilor care au beneficiat de stimulentul de risc, ore suplimentare și venituri suplimentare conform Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, au crescut considerabil, ajungându-se spre exemplu la aproximativ 42 mii lei/lună brut pentru un angajat”, arată documentul citat.

Valabilitate diferită Părinții pot beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţi, precum epidemia de Coronavirus.

Plata zilelor libere este asigurată dintr-un fond alimentat din contribuția asiguratorie pentru muncă suportată de angajator. Totodată, prin Ordonanța de urgență nr. 43/2020, din 6 aprilie, a fost aprobată acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

Ulterior, stimulentul a fost acordat și medicilor de familie precum și altor categorii de personal medical, inclusiv farmaciștilor. Recent, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care se stabilește că membrii comitetului director din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor primi un spor de 40% la salariul de bază pentru condiții epidemiologice deosebite, iar inspectorii sanitari care fac controale vor beneficia de un spor de 30%.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.