In România, logic ca toate lucrurile merg greu. “De curând a trebuit sa apostilez un cazier judiciar la prefectura..”

TRIMITE PRIETENILOR

De curând a trebuit sa apostilez un cazier judiciar la prefectura. Am mai făcut combinația asta în trecut și se pare ca nimic nu s-a schimbat în ultimele 6 luni.

Pe lângă faptul ca m-au pus sa ma prezint la prefectura la ora 10, funcționarul public de acolo a întârziat.Era o doamna pe la vreo 50-60 de ani, 2 pe 2, genul ala de zici ca face mma dar în mintea mea bolnava o comparam cu o marmelada în punga.

Știți cum e, se varsă dintr-o parte in alta.

A trebuit sa aștept o ora pe hol, timp în care am avut dialog cu 1 rrom care imi explica durerea lui, ca nu știe sa scrie, ca fiisu e clasa a 9 a și ca nu îl mai lasă la liceu, ca îl ia cu el pe Germania sa facă bani și chestii din astea.

Am mai avut dialog și cu un nene cu parul alb care aștepta și el…Am vorbit și cu el, cica fusese prin Cipru vreo 10 ani, acum stătea la rand sa își rezolve o treaba cu un certificat de naștere ca să plece din nou în Belgia și sa nu mai lucreze la negru făcând curățenie în spatele meseriasilor de pe șantier.

Doamne, unde am nimerit? Cu ce am greșit de ma aflu aici?

Ce crezi? S-au împrietenit! Rromul cu voce baritonala (ca răsună clădirea când vorbea) cu romanul uscat cu parul alb.

Deci toată ora aia de așteptare a fost ca o 1 zi pentru mine.

Din vorba în vorba rromanul îl întreabă pe asta dacă erau și alții ca el în Cipru și dacă cerșește lumea acolo. Asta ii spune ca sunt destui și ca le merge bine. Romanul spune ceva de genul:”Astia ne strica noua numele prin alte tari”

Nu iti imaginezi ce era acolo.

În fine, vine rândul meu, intru, o găsesc pe doamna prefect aproape perfect vârstă pe scaun, cu geamul deschis, fumând o țigară în timp ce încerca să își seteze aerul condiționat sa bage caldura.

Nu avea nicio treaba ea. Timpul trece, leafa merge.

Completez formularul și aștept sa îmi pună apostila, timp în care ma roagă sa ii iau niște cârnați de la non-stop-ul de pe colt, dacă nu ma supăr ca sunt mai tinerel.

I-am zis ca nu cunosc zona, dar mi-a desenat o harta în aer. Ce sa mai… Nu am scăpat de ea!

Povestea se repeta

Acum 6 luni tot la fel m-a abordat. Sa ii fac piața.Data trecuta m-a trimis sa ii iau nu știu ce meniu, acum voia cârnați populari de 10 lei, sa ii ia acasă sa ii pună în varza.Nu am avut cum sa o refuz ca sigur îmi rezolva problema tocmai seara sau poate ma amână pe alta zi.

Penibil, amesteci sfera profesionala cu viata privata. Ma crezi curier sa fac comisioane?

In regula, poate ca nu ai citit pana aici, scuze dacă te-am plictisit încă de la începutul articolului, doar mi-am spus și eu durerea în articolul asta. Ar trebui sa angajam persoane tinere în funcțiile astea, persoane care se mișcă repede nu care se țin de pereți în drumul spre birou, persoane care pot sa presteze munca aia, nu persoane care gâfâie după 2 rânduri scrise.

În locul ei ar putea foarte bine sa fie o tipă pe care o cunosc, femeie cu 2 facultăți, tanara care se prezintă la timp la job, care empatizeaza și își face cumpărăturile prin Foodpanda sau orice alta platforma din asta.

Dar din păcate, nu e. Din păcate tipa aia e femeie de serviciu la ultima facultate absolvita, iar butoiul asta încă ocupa postul asta.

Am scris destul! Nu mai zic nimic, e România, normal ca toate merg încet și prost!

Sursa: samehonline.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.