TRIMITE PRIETENILOR

Daniela Cota, fosta consiliera a fostului premier Viorica Dancila, a fost suspendata din calitatea de membru al PSD Zalau. Ea a fost retinuta de procurori, alaturi de sotul ei, Vasile Cota, pentru o perioada de 24 de ore.

Intr-un comunicat de presa, PSD anunta ca „avand in vedere comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj privind calitatea de suspect intr-un dosar de urmarire penala a doamnei Cota Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalau al PSD aplica urmatoarea sanctiune: suspendarea pe o perioda de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Cota Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”.

Daniela Cota a detinut si functia de presedinte al Organizatiei de femei a PSD Salaj.

Joi dupa amiaza, Daniela si Vasile Cota, presedinte al Clubului Volei Municipal Zalau, au fost retinuti de procurori pentru 24 de ore. Cei doi au calitatea de suspecti intr-un dosar privind modul in care au fost gestionate fondurile obtinute de club de la bugetul local al Municipiului Zalau in perioada 2016-2020. Daniela Cota este actionar la Clubul Volei Municipal Zalau, mentioneaza Graiul Salajului.

Actiunea de ieri a procurorilor vine la mai putin de doua saptamani de la perchezitiile desfasurate de acestia la conducerea Clubului Sportiv Volei Municipal Zalau, privind modul in care au fost gestionate fondurile obtinute de la bugetul local al Municipiului Zalau in perioada 2016-2020.

Procurorii salajeni au explicat atunci ca „in dosarul penal nr. 168/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, se efectueaza urmarirea penala in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri oficiale, prevazuta de dispozitiile articolului 320 alin. 1 si 2 Cod penal, uz de fals, prevazuta de dispozitiile art. 323 Cod penal, delapidare prevazuta de dispozitiile art. 295 Cod penal cu aplicarea articolului 328 Cod penal, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata prevazuta de dispozitiile articolului 322 alin. 1 Cod penal cu aplicarea articolului 35 alin. 1 Cod penal si obtinere ilegala de fonduri in forma continuata prevazuta de dispozitiile art. 306 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. Cercetarile ce se efectueaza in dosar vizeaza modul in care Asociatia Club Sportiv Volei Municipal Zalau a obtinut finantari nerambursabile din bugetul local al Municipiului Zalau in perioada 2016-2020 si modul in care au fost gestionate, ulterior obtinerii, sumele de bani provenite din bugetul local. In vederea administrarii probatoriului, necesar pentru stabilirea starii de fapt, la data de 11.05.2020, in baza mandatelor de perchezitie domiciliara emise de judecatorul de dreptul si libertati din cadrul Tribunalului Salaj, procurorul de caz cu sprijinul ofiterilor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Salaj- Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciul de Actiuni Speciale a procedat la efectuarea unui numar de trei perchezitii domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv Asociatia Club Sportiv Volei Municipal Zalau si la domiciliul si locuinta unor persoane fizice, locatii in care erau pastrate documente referitoare la activitatea clubului de volei. Cercetarile continua in cauza in vederea stabilirii starii de fapt, a existentei sau inexistentei elementelor constitutive ale infractiunilor pentru care se efectueaza urmarirea penala in rem ( cu privire la fapta n.red.) si pentru stabilirea vinovatiei autorilor”.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmareste Stirile Romanilor pe Facebook. Portalul dedicat Romanilor


Loading...