ÎPS Teodosie a făcut iar slujbă cu dezlegare de la reguli, în Constanța. Credincioșii, umăr la umăr, unii fără măști

TRIMITE PRIETENILOR

Catedrala din Constanţa a fost şi azi plină de credincioşi. Oamenii au stat umăr lângă umăr, iar unii dintre ei n-au vrut să poarte mască. Slujba s-a desfăşurat cu poliţia la uşă. Dar agenţii i-au iertat şi de data aceasta şi pe preoţi, şi pe credincioşi.

200 de credincioşi s-au înghesuit la slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului. În biserică n-a fost loc să arunci un ac, deşi oamenii ar trebui să stea la distanţă de doi metri unul de altul. Unii dintre ei nu au purtat mască.

La plecare, poliţiştii i-au aşteptat la uşă şi i-au rugat să îşi pună masca. Au fost ignoraţi.

Dumneavoastră trebuie să aveţi hârtie prin care medicul nu vă dă voie să purtaţi această mască. Neavând acea hârtie, trebuie s-o purtaţi!Constanţa se pregăteşte pentru primul pelerinaj din acest an, cel de Bobotează. Apa va fi transformată în agheasmă care va fi împărţită, în sticle, oamenilor.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Pelerinajele nu sunt oprite. Vom face pelerinaj până în portul Tomis. Le-am spus la oameni să meargă mai la distanţă cu măşti şi va fi bine.

Reporter: De regulă, la Constanţa, vin 10.000 de oameni! ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Da, să vină, că au loc. Portul Tomis este foarte larg.

Slujba de Boboteză va avea loc pe faleza cazinoului din Constanţa. Anii trecuţi, butoaiele cu agheasmă au fost duse în procesiune pe străzile Constanţei, în care trase de boi.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.