Lovitură năucitoare încasată de conspiraționiști. Studiu oficial: persoanele vaccinate cu BioNTech-Pfizer nu transmit virusul!

TRIMITE PRIETENILOR

Persoanele vaccinate anti-Covid cu produsul dezvoltat de BioNTech și distribuit de Pfizer nu mai transmit virusul, arată rezultatele unui studiu oficial făcut de cercetători din Israel.

Anunțul este o lovitură majoră pentru una din ultimele redute ale conspiraționiștilor care au profitat de pandemie ca să provoace panică și să inducă ideea că totul e o conspirație mondială pusă la cale de Oculta Mondială.

După demararea campaniei de vaccinare, inclusiv în România, și absența prăpădului anunțat de propaganda rusiei susținută de anti-vaxxeri, tema discuțiilor pivotase către rostul acestui vaccin.

Conspiraționiștii, speculând faptul că, asemenea oricărui medicament, și vaccinul are prescripții și instrucțiuni clare doar acolo unde există dovezi științifice, se agățau de ideea că nu vom scăpa de mască pentru că virusul continuă să fie răspândit de cei vaccinați.

În fapt, medicii și cercetătorii spuneau doar că nu există încă date clare ca să știm dacă vaccinarea protejează doar individul sau elimină și posibilitatea ca acesta să-i infecteze pe alții.

Aceasta era ultima „temă” vânturată pe rețelele de socializare, după ce iminentul „masacru” propovăduit luni în șir nu se produsese. În lipsa victimelor reale ale vaccinului, propaganda s-a văzut nevoită să inventeze unele imaginare.

Persoanele vaccinate dezvoltă de până la 20 de ori mai mulți anticorpi decât cele care au trecut prin diverse forme ale bolii

Iată însă că acum apar și datele. După centralizarea și analizarea datelor a 102 membri ai personalului medical din Sheba Medical Center, care au primit ambele doze de vaccin BioNTech/Pfizer, s-a descoperit că aceștia n-au mai răspândit virusul mai departe, după încheierea imunizării.

Persoanele analizate în studiu au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulți anticorpi la coronavirus în prima săptămână după vaccinarea cu cea de-a doua doză, decât numărul de anticorpi existent în persoanele care au trecut prin boală.

Israelul a trecut deja de 2.000.000 de persoane imunizate anti-Covid, fiind țara cea mai avansată din lume la acest capitol – centrele de vaccinare funcționează non-stop, inclusiv noaptea.

Și în România a început să ia viteză campania de vaccinare. A fost imunizată deja 1,2% din populație.

„Rezultatele depășesc așteptările”, concluzionează cercetătorii israelieni

Concluzia experților israelieni: este “extrem de puțin probabil” ca o persoană vaccinată să mai infecteze pe cineva, chiar dacă intră în contact cu agentul patogen și inspiră o cantitate importantă de virusuri care ajung în căile respiratorii.

Același studiu arată că, din 102 persoane, doar două au dezvoltat un număr scăzut de anticorpi. Una dintre aceste două persoane avea grave probleme preexistente ale sistemului imunitar.

Persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin nu vor mai deveni, “cel mai probabil”, purtători ai virusului și nici nu-l vor mai răspândi datorită nivelului foarte înalt de anticorpi, a anunțat profesorul Gili Regev-Yohai, directorul secției de boli infecțioase și epidemiologie al Sheba Medical Center. “Rezultatele studiului sunt în linia testelor făcute de Pfizer și chiar depășesc așteptările”, a concluzionat profesorul.

Sursa: Ziaristii.com


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.