Marea Britanie NU va impune restricții de Crăciun. Boris Johnson: Nu vrem să stricăm planurile populației britanice

TRIMITE PRIETENILOR

Parlamentul britanic a aprobat marți noile reguli ce vor fi impuse în Marea Britanie în perioada sărbătorilor de iarnă.

A fost impusă de marți purtarea obligatorie a măștii de protecție în Marea Britanie, începând din 30 noiembrie, în magazine, supermarketuri, centre comerciale acoperite.

Totodată, masca este obligatorie și în bănci și instituții financiare, agenții imobiliare și de turism, oficii poștale, frizerii și centre de cosmetică, farmacii, cabinete veterinare, și în toate mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri, precum și în terminalele de transport (aeroporturi, stații, porturi).

Sunt exceptate persoanele care au scutire medicală, iar în sectorul ospitalității nu va fi impusă masca în localurile unde se oferă servire clienților la mese (ci doar în cele care oferă exclusiv vânzare pentru acasă).

Premierul Boris Johnson a prezentat planul pentru combaterea virusului în perioada următoare, declarând că nu va fi nevoie ca oamenii să-și anuleze petrecerile de Crăciun.

„Nu vrem ca oamenii să anuleze astfel de evenimente și credem că, în mod absolut evident, cel mai bun lucru pentru copii este să fie la școală”, a declarat Boris Johnson.

În schimb, el propune o abordare „echilibrată și proporțională”, în care instituirea unei noi carantine „este extrem de puțin probabilă”, deși nu o exclude, transmite BBC.

Premierul a explicat că piesa principală a planului pentru iarnă este accelerarea puternică a imunizării, noul obiectiv asumat de guvern fiind ca a treia doză să fie oferită tuturor adulților eligibili din Marea Britanie până la sfârșitul lunii ianuarie, la trei luni distanță de la a doua doză.

Prioritatea la imunizare va fi stabilită în funcție de vârstă și după aceeași listă cu grupuri vulnerabile folosită începând cu iarna trecută, urmând ca oamenii să fie contactați pe rând de cei de la NHS.

Administrarea dozelor se va face în plus la 1.500 de farmacii și centre spitalicești din Anglia, iar 400 de voluntari vor fi trimiși de armată să ajute personalul medical.

Totodată, regulile pentru călătorii care se întorc în Marea Britanie din străinătate se schimbă, a anunțat luni Grant Shapps, ministrul transporturilor.

Cei care intră în UK trebuie să-și facă un test PCR în a doua zi după sosire, indiferent dacă sunt imunizați sau nu și indiferent din ce țară vin.

Aceste teste pot fi făcute imediat după sosire, pe aeroport, în prima zi sau în a doua zi, însă trebuie să fie neapărat teste PCR și nu din cele rapide cu flux lateral.

Până la venirea rezultatelor, persoanele trebuie să stea în izolare.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.