Medicul Streinu Cercel: “La sapte zile dupa a doua doza de vaccin putem fluiera nu mai există niciun risc”

TRIMITE PRIETENILOR

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a mentionat ca, in urma testelor facute asupra celor care s-au vaccinat cu prima doza de vaccin anti-Covid, s-a constatat ca aveau deja anticorpi protectori la virus.

“Am facut niste teste la cei care s-au vaccinat in prima tura, chiar inainte de a doua administrare aveau anticorpi protectori.

E de asteptat ca a doua doza sa consolideze raspunsul la virus. Dupa a doua doza, la sapte zile, putem fluiera linistiti ca nu mai suntem la risc de a dezvolta infectii severe”, a declarat medicul Cercel.

Streinu Cercel a avertiza insa ca masca trebuie sa ramana obligatorie chiar si dupa vaccinare si a dat si explicatia:
“Masca va fi obligatorie categoric pana in 2022. Vaccinul ne protejeaza pe dinauntru, nu la nivelul mucoaselor. Daca dam masca jos, e posibil sa luam virusul si sa il dam celor care nu sunt imunizati.

Masurile de precautie de pana acum trebuie mentinute si chiar intarite, pentru ca imunizarea prin vaccinare si masurile de protectie sa duca la reducerea foarte rapida a circulatiei virusului”.

Profesorul a mai spus ca vaccinul anti-Covid protejeaza pentru toate tulpinile in circulatie in acest moment, de aceea trebuie sa ne vaccinam cat mai repede, pentru ca virusul sa fie scos din circulatie.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.