Nicusor Dan il da afara pe finul lui Firea. Acesta incaseaza 6.000 euro/lunar ca director al Termoenergetica

TRIMITE PRIETENILOR

Unul dintre cei mai bine platiti sefi din companiile municipale ale Primariei Bucuresti este David Burghiu, directorul Termoenergetica. Salariul sau eset de aproximativ 6.000 de euro pe luna. El mai are si calitatea de fin al cuplului Firea-Pandele. Nicusor Dan a anuntat deja ca il va da afara cand se va instala la primarie.

David Burghiu a fost numit in martie 2018 administrator special al Radet, dupa care, in 2019, a preluat conducerea Companiei Municipale Termoenergetica, la propunerea Gabrielei Firea, primarul Bucurestiului.

Salariul lui Burghiu este de 6.000 de euro, adica in jur de 300.000 de lei, dar pleaca acasa cu peste 350.000 de lei, avand in vedere ca a fost numit, de-a lungul timpului, in diverse comisii si consilii de administratie, anunta Click.ro.

Conform ultimei declaratii de avere, in 2019, el a primit indemnizatie si pentru participarea in Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002, in valoare de 65.762 lei.

Nicusor Dan, noul primar, l-a mentionat pe Burghiu in „caracatita” instalata de Firea la Primaria Generala.

„Sunt promovati oameni care, fie sunt oameni de incredere, fie sunt neamuri, fie sunt parteneri de afaceri, fie sunt copii de vecini, de neamuri, de parteneri de afaceri. Oamenii acestia nu trebuie sa fi dovedit ceva in viata, e de ajuns sa fie la locul potrivit si la momentul potrivit si, deodata, se pomenesc ca sunt bagati in vreo 3-4 companii municipale si castiga dublu fata de un om care a muncit toata viata si lucreaza 10 ore pe zi intr-o multinationala. Imediat ce Consiliul General va fi constituit noua majoritate va schimba componenta Adunarii Generale, deci ulterior a Consiliului de Administratie si a directorului Termoenergetica”, a declarat Nicusor Dan in campania electorala.

Intrebat ce are sa ii reproseze directorului Termoenergetica, primarul ales al Capitalei a spus: „La intrebarea asta trebuie sa ii intrebati pe sutele de mii de bucuresteni care nu au avut apa calda vara asta si multi dintre ei care nu au caldura zilele astea. Termoenergetica a fost un esec de la momentul infiintarii sale, un esec pe partea financiara, datoriile sale sunt undeva la jumatate de miliard de lei catre Elcen, un esec pe ceea ce inseamna reparatii la infrastructura si schimbarea infrastructurii si cei 680 de metri pe care i-au raportat, asta a fost rezultatul lor. Si al treilea lucru care tine mai mult de Primarie decat de Termoenergetica, faptul ca nu au fost in stare sa ia bani europeni, care erau alocati pentru sectorul asta”.

Nicusor Dan isi va prelua mandatul joi, 29 octombrie.

Sursa: Aktual24.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.