Norica vrea sa se inscrie in AUR. Cum o apara pe Sosoaca: „Este un abuz, vor sa o intimideze”

TRIMITE PRIETENILOR

Fostul europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, a sarit in apararea senatoarei AUR Diana Sosoaca dupa ce aceasta s-a plans ca Ministerul Sanatatii solicita informatii legate de istoricul ei medical. Senatul a facut o solicitare de a fi verificata adeverinta medicala pe care Sosoaca o flutura atunci cand i se solicita sa poarte masca de protectie.

„Acum cateva zile s-a emis o adresa de catre Ministerul Sanatatii catre medicul meu de familie in care ce credeti ca cere Ministerul Sanatatii? Tot istoricul meu medical, toate analizele pe care le-am facut in viata mea”, s-a plans Sosoaca la Romania TV.

Norica Nicolai, fost lider ALDE, actual somera, a tinut sa sara in apararea lui Sosoaca.

„Acesta este un abuz. Datele medicale, istoricul medical al unei persoane este ocrotit de lege. Acest tip de comportament abuziv este o caracteristica pentru ceea ce s-a intamplat si anul trecut si continua, din pacate, parca mult mai accelerat in aceasta perioada. Datele cu caracter medical nu pot fi comunicate nimanui decat cu acordul pacientului. Daca exista o urmarire in cauza cu privire la veridicitatea acelei adeverinte, atunci doar in cadrul procesului penal. Dar o autoritate administrativa nu are niciun drept, este un comportament care nu face decat sa intimideze o persoana, este un comportament abuziv”, a declarat Nicolai.

Nicolai a ramas somera dupa ce ALDE a ratat intrarea atat in Parlamentul European cat si in cel al Romaniei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.