Nutella este o adevărată otravă pentru adulți și copii! 4 componente modificate genetic

TRIMITE PRIETENILOR

Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că pe piață există produse modificate genetic care sunt promovate ca fiind sănătoase și nutritive. E timpul să punem capăt acestei înșelări!

Unul dintre aceste produse periculoase pentru sănătatea noastră este Nutella. Datorită publicității puternice, mulți sunt induși în eroare crezând că Nutella este un aliment sănătos, fără să știe că în componența acestuia intră de fapt 4 ingrediente modificate genetic. Și, indiferent cât de sănătoase sunt restul ingredientelor, este suficient ca doar unul dintre ele să fie modificat genetic și starea noastră de sănătate va fi afectă.

Cele 4 componente modificate genetic ale untului de ciocolată Nutella sunt:

Soia

Ați putea spune că soia a fost consumată de secole de civilizațiile asiatice, atunci cum se face că e nesănătoasă pentru noi? Dar ceea ce nu știți este că soia din Asia este cultivată organic și este consumată în cantități mai mici, spre deosebire de cele cultivate în țările occidentale, unde producția de soia este supusă ingineriei genetice și este consumată în cantități mari. Nutella conține anume lecitină de soia, un emulgator, care are efecte negative asupra sănătății noastre. Numeroase studii au demonstrat legătura directă a acestui ingredient cu depresia tiroidiană, creșterea în greutate necontrolată, oboseala, pubertatea prematură și cancerul la sân.

Acest zahăr este de fapt fabricat din sfeclă de zahăr, care pe lângă faptul că nu este scump, mai este și plin de substanțe chimice cum ar fi pesticidele. Acest zahăr nu are nimic în comun cu cel natural de care are nevoie organismul nostru pentru o bună funcționare. Prețul acestui zahăr rafinat este ceea ce contează cel mai mult pentru producătorii de Nutella, iar faptul că reprezintă o neurotoxină cunoscută, ce traversează bariera hematoencefalică și distruge celulele creierului este neglijat. Cercetările au demonstrat legătura directă dintre zahărul rafinat și depresie, autism, migrene și anxietate.

Laptele degresat

Deși produsele lactate sunt asociate cu imagini cu vaci care pasc iarbă pe vaste pajiști verzi, realitatea este complet diferită. Laptele din Nutella provine de la vaci hrănite cu vitamine și porumb modificat genetic și tratate cu antibiotice, cu scopul de a reduce costurile. Acest lucru duce în cele din urmă la obținerea unui lapte de slabă calitate.

Laptele despre care vorbim este unul un lichid alb inodor, obținut din lapte praf și este abundent în colesterol.

Vanilina

Eticheta poate să indice că nu există coloranți artificiali, dar nu spune și despre lipsa aromelor naturale. Vanilina utilizată în Nutella este produsă în făbricile din China și este un potențial pericol pentru sănătate, deoarece poate crea dependență prin stimularea receptorilor din creier și secretarea serotoninei – hormonul fericirii. La fel ca și zahărul, vanilina are proprietăți neurotoxice care distrug celulele creierului.

Dacă nici aceste date nu vă conving că Nutella nu este ceea ce ați dori ca să mănânce copiii dvs., atunci nimic nu vă va convinge!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.
Enable Notifications    OK No thanks