O alta profesoara, infectata cu noua tulpina de coronavirus care face ravagii in Marea Britanie

TRIMITE PRIETENILOR

O profesoara a scolii nr. 28 din Capitala, contact al profesorului infectat cu noua tulpina, a fost infectata, de asemenea, cu noua tulpina a Sars CoV-2, care face prapad in Marea Britanie,

In momentul de fata, Scoala generala nr. 28 din sectorul 2 al Capitalei este inchisa pentru dezinfectie, iar ceilalti profesori asteapta rezultatul analizelor pentru a vedea daca au contractat si ei noua tulpina, potrivit Antena 3.

Pana in prezent, nu a fost depistat pacientul-zero.

Cei 10 profesori spun ca nu au fost plecati in Marea Britanie.

De unde ar fi inceput totul

Unii dintre profesori sunt suspiciosi la adresa directorului unitatii de invatamant pentru ca, spun acestia, el ar fi primit recent un pachet de la rude din Marea Britanie si, ulterior, ar fi organizat o masa la scoala.

Informatia nu a fost confirmata de autoritati.

Ministerul Sanatatii a anuntat, sambata seara, ca 9 din 10 persoane testate – contacti ai unuia dintre pacientii depistati vineri cu noua tulpina SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea in Marea Britanie – au fost pozitive la testul RT-PCR.

Persoana pozitivata vineri lucreaza la o scoala din Bucuresti, iar la acea unitate au fost confirmate cu infectia SARS-CoV-2 un numar de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 si 3 cazuri in data de 18.01.2021).

Inca 9 persoane pozitive, contacti ai celui cu tulpina noua

“In 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Bals” 10 persoane (cele 4 confirmate si 6 contacti directi ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un numar de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea infectarilor cu varianta B1.1.7 se va face prin secventiere in urmatoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fara istoric de calatorie in strainatate.

Masuri luate de catre Directia de Sanatate Publica Bucuresti:

Scoala a fost inchisa, iar in data de 25.01.2021 se va realiza dezinfectie generala, inclusiv nebulizare.

Recomandarile facute de  Ministerului Sanatatii

Au fost luate masurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contactii cazurilor.

In acest context, Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei importanta respectarii masurilor de preventie: purtarea corecta a mastii de protectie, evitarea zonelor aglomerate, distantarea fizica si igiena mainilor, realizarea testelor COVID-19 si raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezinta simptome (febra, tuse uscata, oboseala, mialgii)”, se arata in comunicatul remis sambata seara de Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca noua tulpina de COVID-19 este una extrem de agresiva si riscam un nou val de infectari, mai ales in contextul relaxarii unor masuri, incepand de luni.

In aceste conditii, Voiculescu sustine ca masurile de relaxare, inclusiv redeschiderea scolilor, sunt in pericol.

“Avand in vedere contagiozitatea ridicata a noii tulpini, indemnul nostru este pentru prudenta.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.