Patru din cei 10! Nu sunt cifre! Sunt OAMENI care ar mai fi putut trăi! Durere sfâşâietoare în familiile lor!

TRIMITE PRIETENILOR

Ziarul Viaţa Nemţeană este în posesia a doar 4 dintre numele celor care au fost ucişi sâmbătă seara, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Neamţ. Pentru că protecţia datelor personale ne-a împiedicat să obţinem mai multe date, vi le prezentăm pe cele pe care familiile a dorit să le facă publice.
Ce să vă spunem, decât că în spatele fiecărui nume se ascunde o tragedie familială, un semn de întrebare şi un adânc sentiment de frustrare: ar mai fi putut trăi dacă…
Sunt părinţii. Sunt bunicii, prietenii, rudele, toţi aceşti oameni care au marcat viaţa fiecăruia.

Irimia Clement

Este tatăl medicului Mihaela Miron. În urmă cu câteva zile, doctoriţa Miron, postase pe paginasa de fb, o fotografie cu el şi soţul său, intitulată “Bărbaţii cei mai importanţi din viaţa mea”. Anul trecut, doctoriţa îşi pierduse mama din cauza cancerului.
O prietenă de-a sa, Niţu Anca Nina, spunea:
În urma cu 3 săptămâni eram împreună, cu toții, la Piatra Neamț… fericiți și bucuroși pentru că ne-am reîntâlnit sănătoși.
Putem oare sa ne transpunem și să ne imaginăm ce durere simți, ca și copil, când știi că părintele tău a ars de viu? Carbonizat… Ce durere simți stând la porțile spitalului și sperând că, printre cei 10, sa nu fie al tău?
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

TATIANA GAVRIL

Citeste si: Una dintre victimele din Piatra-Neamț îngrijea 20 de copii abandonati. Mesaje de condoleanțe ale celor pe care i-a crescut

“Vreau să scriu astăzi despre Mama Tatiana, pentru că aşa au strigat-o toţi copiii abandonaţi, neajutoraţi, orfani, pe care i-a strâns la sânul său timp de 25 de ani. Nu-i spuneau doamnă, nu-i spuneau tanti. Pentru ei, din momentul întâlnirii şi până când (şi după ce) i-a ajutat să-şi ia zborul în viaţă, a fost MAMA”.

MIRCEA COVATARU

Născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava.

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.(Sursa: jurnalfm.ro)

MIHAI MILITARU

Mihai Militaru nu era intubat. Se afla la etajul 3 la ATI, apoi a fost mutat la etajul 2. Avea 80 de ani şi era socrul  consilierului judeţean Sorin Cazan. Care consilier îşi pune întrebarea, ca, de altfel, şi dr Miron Itzach, socrul pacientului Clement Irimia, de ce s-a produs această mutare, de la etajul 3 la etajul 2:

Socrul meu drag și inimos ieri a căzut victima incendiului de la spitalul județean din Piatra- Neamt .Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, unde nu este durere nici suspin, ci viața fara de sfârșit ! 

TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.