Petre Roman pensionar de LUX! Suma pe care o încasează fostul premier al României lunar

TRIMITE PRIETENILOR

Petre Roman a făcut parte din lumea politică, iar acum se dedică familiei sale frumoase. Fostul premier al României are 74 de ani şi este pensionar. Iată cât încasează lunar de la statul român după ani de muncă.

Petre Roman a fost premierul României imediat după executarea soților Ceaușescu, care a avut loc în prima zi de Crăciun. Fostul politician are acum 74 de ani și se află departe de viața politică.

Petre Roman activa în lumea universitară, înainte de revoluţia din anul 1989, acesta era specialist în fizica fluidelor şi poluarea mediului. Împreună cu Mioara Roman, cu soţia sa de la acea vreme, cei doi se dedicau învăţământului, amândoi erau profesori.

În 1989, în decembrie, Petre Roman a luat parte la baricada din centrul Bucureştiului pe 21, 22 decembrie alături de tinerii revoluţionari. El a fost şi primul care a rostit de la sediul Comitetului Central prima declaraţie împotriva partidului comunist.

Ulterior, el a intrat în politică, a devenit membru al Consiliului Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale. La 26 decembrie 1989, Petre Roman a fost numit prim-ministru, fiind primul premier al României post-decembriste, funcţie pe care a ocupat-o până în toamna anului 1991, potrivit okmagazine.ro.

Acum, la 74 de ani, Petre Roman duce o viață mai bună decât pensionarii obișnuiți, chiar una de lux. El încasează lunar o pensie frumușică, la care mulți români doar visează. Acesta se bucură de două pensii, una pentru activitatea în câmpul muncii, iar cealaltă ca indemnizație de vârstă pentru mandatele de parlamentar.

Petre Roman

Cariera politică a lui Petre Roman a debutat chiar odată cu începuturile democrației din România, după cei 44 de ani de comunist pe teritoriul românesc.
Ce pensie are Petre Roman?

Anul trecut a primit 65.000 de lei pentru pensia de activitate în câmpul muncii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de lei pe lună, iar cealaltă, în valoare de aproape 10.000 de lei lunar, ca indemnizaţie de vârstă pentru mandatele de parlamentar.

Dacă va reuși să devină consilier, Petre Roman va mai primi o indemnizație lunară. Tot în declarația din avere, Roman are trecute bijuterii de 15.000 de euro, tablouri de 25.000 de euro şi obiecte de artă de 25.000 de euro.

Totodată, din 2010, deţine o casă în Voluntari, de 202 mp, un teren în Constanţa, de 1.000 mp, precum şi trei maşini: o Honda și o Lancia din 2006, precum și un Land Rover, cumpărat în 2011.

În fonduri private, fostul premier are plasaţi 70.000 de euro, iar valoarea banilor pe care i-a împrumutat altor persoane se ridică la 100.000 de euro, potrivit Viva.ro.

Câți bani are soția lui, Silvia Chifiriuc
După divorțul de Mioara Roman, Petre Roman s-a căsătorit cu Silvia Chifiriuc. Cei doi sunt căsătoriți de 11 ani și au împreună un fiu, pe pe Petruș, în vârstă de 11 ani.

Petre Roman

Câți bani are soția lui Petre Roman, Silvia Chifiriuc
Silvia Chifiriuc, în vârstă de 48 de ani, câștigă 6.500 de lei pe an.

Totodată, artista a mai spus că s-a întors pe scenă, după o perioadă lungă în care nu și-a putut practica meseria din cauza pandemiei de noul coronavirus.

Silvia Chifiriuc este cu 26 de ani mai tânără față de Petre Roman și arată foarte bine la cei 48 de ani.

„Fac sport de trei-patru ori pe săptămână. Urc pe munte, înot. Doar am stat la mare, îmi place foarte mult să înot. Mai fac si un pic de saună, masaj. Ador masajul”, spunea Silvia Chifiriuc.

Petre Roman la „40 de întrebări cu Denise Rifai”
Celebrul politician român, Petre Roman, este invitatul de marți, 26 ianuarie, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată de la ora 23:00, la Kanal D!

Petre Roman

Petre Roman, următorul invitat, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Petre Roman este pregătit să dea curs tirului de întrebări la care va fi supus de către Denise Rifai, marți, 26 ianuarie, într-o ediție memorabilă a emisiunii.

„A fost tatăl dumneavoastră asasinat din ordinul lui Ceaușescu?”, „A fost lovitură de Stat sau Revoluție în `89?”, „Ați ajuns prim-ministru din întâmplare?”, „Cine nu v-a vrut președintele României?”, „Ați divorțat de Mioara Roman pentru Silvia Chifiriuc?”,

„Sunteți supărat de fiica dumneavoastră?”, „Aveți un copil din flori?”, acestea sunt doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate celebrului om politic Petre Roman, de către Denise Rifai.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.