Planul secret al Europei: Țările membre UE ar putea ajunge sub conducerea unui singur ”stat gigant”

TRIMITE PRIETENILOR

Odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, liderii politici doresc să descurajeze orice încercare a statelor UE de a urma exemplul Regatului Unit și astfel, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, împreună cu liderii din Franța propun instituirea unui singur ”stat gigant” UE, cu noi reguli și în față căruia să se supună celelalte țări.

Informațiile au fost făcute public de televiziunea de stat din Polonia, care ar fi intrat și în posesia unui document de două pagini care atestă veridicitatea planului UE. „Ţările noastre împărtăşesc un destin comun şi un set comun de valori care dau naştere unei uniuni şi mai putrenice între cetăţenii noştri. Prin urmare, vom depune eforturi pentru o uniune politică în Europa şi îi invităm pe ceilalţi europeni să participe la această aventură”, se arată în documentul respectiv, potrivit TPV Info.

Proiectul a fost prezentat în cadrul ședinței de la Berlin pe tema crizei europene după Brexit și urmează să fie prezentat și în faţa grupului de la Vişegrad din care fac parte Polonia, Cehia, Ungaria şi Slovacia, de către minstrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier. Prin instituirea unui singur ”stat gigant”, țările din cadrul UE și-ar putea pierde dreptul la armată proprie, la controlul asupra granițelor, dreptul la un sistem fiscal propriu și Banca Națională, toate urmând să fie mutate la Bruxelles.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.