Presedintele Consiliului National al PSD: „Vrem sa recastigam Transilvania si Diaspora. Si sa ne voteze oamenii inteligenti”.

TRIMITE PRIETENILOR

Presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dincu, anunta ca pesedistii isi fac planuri pentru recastigarea diasporei si a Ardealului in perspectiva alegerilor parlamentare, un alt obiectiv important fiind „apropierea de oamenii inteligenti”.

„Partidul Social Democrat a pierdut peste un milion de voturi din 2016 pana in acest moment. Acest lucru trebuie sa ne dea de gandit. Vocatia mea si scopul cu care am revenit in politica dupa 12 ani este doar acesta. Sa incerc sa sprijin o reformare a Partidului Social Democrat dupa modele si nu pe baza de intuitii, de prietenii, de afecte. A fost o unanimite in perioada lui Liviu Dragnea. Uneori a fost acompaniat de o unanimitate care l-a condus la greseli. A condus autoritar. De aceea nu le facem procese de constiinta celor care in momentul acela nu s-a opus. Eu inteleg acest lucru, dar toate lucrurile si schimbarile se fac in timp. Credem ca va fi un timp destul de scurt”, si-a motivat Dincu „reforma” intr-un interviu pentru RFI.

El a explicat de ce PSD pierde in Transilvania si care sunt diferenetele dintre Transilvania si restul regiunilor.

„Partidul Social Democrat, in diversele lui variante, nu a acceptat, desi eu am scris de cateva ori aceasta strategie, o strategie de mesaj pentru Transilvania. A considerat ca daca accepta ideea ca Transilvania este diferita, atunci noi putem pierde Transilvania. Toate studiile mele de-a lungul timpului, de 25 de ani, au aratat o diferenta intre ce urmaresc, in principal, din politica transilvanenii si banateni si sudul sau Moldova. Diferenta este ca in Transilvania oamenii vor libertati. In sud si in Moldova, in zonele mai sarace, oamenii voiau redistribuire la buget, ajutor. Comunitatile lor chiar au nevoie de un ajutor material foarte important. Suntem hotarati sa lucram la o strategie pentru Transilvania, o strategie care sa aiba dorintele ardelenilor, sa aiba in ea tot ceea ce stiu eu ca ardelean si stiu si altii ca este proiectul ardelenilor pentru o republica moderna. E un lucru ce nu s-a acceptat pana acum”, a sustinut Dincu.

Dincu vrea sa castige nu numai Transilvania ci si Diaspora.

„Le spun adesea colegilor mei urmatorul lucru. Trebuie sa ii asculti pe cei care nu te voteaza ca sa intelegi directia in care trebuie sa te schimbi. Nu iti vor da solutii neaparat. Dar iti vor spune care sunt cauzele nemultumirii lor. Nu s-au simtit bine in Romania. S-au simtit alungati din Romania. Dar in ultimii 15 ani PSD a condus Romania impreuna cu PNL, PD si alte partide…

Va trebui sa fim cinstiti cu totii atunci cand abordam si contributia PSD si diaspora. Nu au fost politici mai bune ale unui partid sau al altuia atunci cand a fost la putere fata de diaspora. In afara unor incidente electorale care au fost maximizate prin mesaj politic si unde PSD a gasit cel mai prost raspuns posibil sau nu a avut un raspuns corect si cinstit. E adevarat. Merita pentru asta. Dar nu cred ca exista nicio incompatibilitate intre un partid social democrat si diaspora noastra. Un partid care face treaba buna in Romania ar trebui sa fie apreciat si de diaspora pentru ca se creeaza conditii ca unii dintre ei sa se intoarca si sa isi regaseasca familiile. Sper sa putem face asta fara a avea neaparat un mesaj demagogic pentru diaspora. Pe mine ma intereseaza foarte mult sa refacem relatia cu romanii, cu cetatenii romani si mai ales relatia cu tinerii si cu oamenii inteligenti, cu oamenii cu studii superioare care conteaza. Acest lucru ma intereseaza in modul cel mai important in reconstructia partidului”, a mai spus Dincu.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.