Procesul Sorinei Pintea nu a inceput nici acum, dupa 9 luni de cand DNA a trimis-o in judecata. Cum se justifica instantele

TRIMITE PRIETENILOR

Nici dupa noua luni de cand DNA a trimis-o in judecata pe Sorina Pintea pentru luare de mita, procesul fostului ministru PSD nu a inceput. Instantele si-au pasat reciproc dosarul, urmand ca pe 3 februarie sa decida ICCJ care instanta este competenta sa judece dosarul.

Cazul este pe rolul instantelor din Romania din aprilie 2020, dar procesul inca nu a inceput, deoarece s-a aflat in faza de Camera Preliminara. S-a ajuns la aceasta situatie dupa ce Tribunalul Bucuresti a declinat initial procesul la Tribunalul Maramures. Nici nu s-a inregistrat bine dosarul la noua instanta ca judecatorii din Baia Mare l-au declinat inapoi la instanta din Capitala, precizeaza ziare.com.

30 aprilie 2020- DNA finalizeaza dosarul Sorinei Pintea si trimite dosarul la Tribunalul Bucuresti.

2 decembrie 2020- Tribunalul Bucuresti declina procesul la Tribunalul Maramures.

23 decembrie 2020- Tribunalul Maramures declina procesul la Tribunalul Bucuresti. Instanta sesizeaza Inalta Curte in vederea solutionarii conflictului negativ de competenta.

3 februarie 2021- Inalta Curte urmeaza sa stabileasca ce instanta este competenta.

Pe de alta parte, intr-un alt caz, pe 21 decembrie, fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a cerut Curtii de Apel Cluj stramutarea dosarului de la Tribunalul Maramures, conform portalului instantelor. Cazul a fost insa amanat pe 9 februarie, pentru ca Inalta Curte sa solutioneze conflictul de competenta.

La sfarsitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, in calitatea de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica.

Contractul avea ca obiect „proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare” si era incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.