Rasturnare de situatie in cazul purtarii OBLIGATORII a mastii pe strada. Victorie pentru Raed Arafat! Decizia e definitiva

TRIMITE PRIETENILOR

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că articolul privind obligativitatea purtării măștii în spații publice deschise pentru a limita răspândirea noului coronavirus trebuie să rămână în vigoare. Magistrații au admis recursul Departamentului pentru Situații de Urgență la hotărârea luată de Curtea de Apel București, care dădea câștig de cauză Minodorei Ion.

„Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în hotărârea judecătorească. ÎCCJ a decis casarea în parte a sentinţei anterioare și a admis, totodată, excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Prin demersul său, avocata din Constanța spera ca DSU și alte instituții din țară să-și piardă dreptul de a impune populației să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise. O eventuală menținere a soluției ar fi creat fără doar și poate un precedent, astfel încât să existe decizii similare și în restul țării.

Masca de protecție rămâne obligatorie în spațiile publice deschise. Decizia este definitivă
„Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021”, se mai arată în decizia magistraților.

Acțiunea a fost formulată de Minodora Ion, care contesta punctul 15 din Ordinul DSU potrivit căruia cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție inclusiv în spațiile publice deschise și solicita instituției conduse de Raed Arafat să pună la dispoziția instanței întreaga documentație care a stat la baza emiterii ultimelor două ordine de carantinare a municipiului Constanța, sub sancțiunea amenzii.

Curtea de Apel București desființase ordinul privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise
Deși Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză avocatei din Constanța, care a obținut anularea parțială a ordinului Direcției pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise, ÎCCJ a întors decizia în favoarea Departamentului pentru Situații de Urgență.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.