Restricții de circulație pe timpul nopții în România?! Raed Arafat a anunțat când se vor impune

TRIMITE PRIETENILOR

Restricțiile pe timp de noapte ar putea fi reintroduse în România, a precizat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Impunerea acestei măsuri depinde de creșterea numărului de cazuri, dar și de rata incidenței.

Restricțiile de circulație pe timp de noapte ar putea fi reintroduse în România, a precizat Raed Arafat. Secretarul de stat a spus că totul depinde de cum va evolua situația epidemilogică.

Restricții de circulație pe timpul nopții în România?! Raed Arafat a anunțat când se vor impune

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că aceste măsuri ar putea fi luate local, în zonele în care se constată o creșterea a incidenței.

”Acum nu sunt astfel de discuții, dar există în hotărârea de guvern mai multe măsuri la care putem să revenim în funcție de creșterea numărului de cazuri și a incidenței.

Da, e posibil ca în unele zone în care incidența crește să se ia măsuri locale sau zonale. Nu pot să vă spun că aceste măsuri vor fi luate imediat sau pe plan național”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a fost întrebat la câte cazuri am putea ajunge în perioada următoare, iar acesta a precizt că: ”Nu am estimări, nu am cum să știu exact.

Potențialul de creștere e unul serios. După ce am văzut cifrele și modul de creștere e clar că e posibil să asistăm la creșteri mai departe. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă și care e impactul”.

Valul 4 al pandemiei se va prelungi?

Raed Arafat a reamintit că cea mai bună metodă de prevenție este vaccinarea împotriva COVID-19, mai ales că unul dintre vaccinuri, Pfizer, a primit aprobare definitivă.

”E greu de zis, mai ales că avem diferență între valul 3 și valul 4. Avem câteva milioane de persoane vaccinate. Sperăm că impactul pe secțiile ATI să nu fie identic cu valul 3.

Acum e o categorie care nici nu poate fi vacciantă, vorbim de copii, ei pot fi afectați mai mult. Să spunem că poate fi un val prelungit e prematur să zicem. De noi depinde cum limităm impactul. vaccinarea rămâne soluția. Unul dintre vaccinuri a primit aprobarea definitivă. Cei care spuneau că nu vor să se vaccineze pentru că niciun vaccin nu are aprobare definitivă, iată că acum avem un vaccin cu aprobare definitivă”, a adăugat Raed Arafat.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.