Orice gospodina trebuie sa stie sa faca un aluat de placinta, pe care la nevoie sa il umple cu mere, dovleac, branza sau alte umpluturi. Este un aluat de casa care merge folosit chiar si la pizza.
- 1 kg faina
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g drojdie proaspata
- 450 ml apa calduta
- 2 oua la temperatura camerei (obligatoriu)
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite zahar pudra
Cum se face aluatul pentru placinta:
Pentru inceput pregateste maiaua. Pune drojdia proaspata si maruntita la dizolvat in apa calduta.
Adauga doua lingurite de zahar pudra si o lingura buna de faina. nZaharul ajuta drojdia sa se activeze mai rapid. Lasa deoparte timp de 10 – 15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca drojdia s-a activat. Intr-un bol mare, amesteca restul de faina impreuna cu sarea. Toarna uleiul peste faina, cele doua oua la temperatura camerei si amestecul de drojdie.