Revoltător! Pensiile românilor, calculate greșit! Cine sunt cei care primesc bani mai puțini!

TRIMITE PRIETENILOR

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a dezvăluit pe Facebook o realitate cutremurătoare, într-un nou atac la adresa PSD. Aceasta a dezvăluit că mii de pensii au fost calculate greșit.

Pe lângă acest aspect, Violeta Alexandru susține că fostul ministru de la care a preluat mandatul, Marius-Constantin Budăi, nu a făcut altceva decât să închidă ochii în fața angajaților care doar s-au făcut că muncesc.

Pensii calculate greșit

Într-un atac dur la adresa PSD, Violeta Alexandru vorbește fără perdea despre problemele cu care se confruntă sistemul de pensii din România, iar cei care au de suferit sunt miile de pensionari. Aceasta susține că a reușit în doar un an de mandat să rezolve multe dintre problemele lăsate „moștenire” de la PSD.

„19 000 de dosare de pensii cu termen întârziat (așteptau oamenii pensiile și nu le răspundea nimeni ca să le explice ce se întâmplă) de care lui M. Budăi – PSD, de la care am preluat conducerea Ministerului Muncii nu i-a păsat. Nu i-a păsat, o spun direct. Pensii calculate eronat. Oameni cărora nu li se răspundea sau li se răspundea cu aroganță. În cel mai fericit caz, li se răspundea într-un limbaj de lemn de nu înțelegea nimeni nimic. Plus mii de pensii comunitare nerezolvate cu anii.

Am adus totul la zero restanțe, la finalul mandatului de 1 an”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Violeta Alexandru, ministru al Muncii în Guvernul Orban

Violeta Alexandru, atac dur la PSD

Fostul ministru al Muncii mai precizează că Marius Budăi nu avea niciun interes pensiile cu termen întârziat să fie plătite. Oamenii cereau socoteală, însă nu primeau nimic altceva decât răspunsuri indiferente.

„Într-un an greu în care doar eu și cei care au lucrat cu mine știu cât am tras să se dea banii (sprijinul guvernului condus de L. Orban) oamenilor ca să nu își piardă locurile de muncă. Am salvat, cu o administrație care nu a fost fericită când am cerut mobilizare de pe o zi pe alta, 1,3 milioane de locuri de muncă. Anul 2020 s-a încheiat cu 25.000 de noi angajați activi. La mine nu există ca lucrurile să nu meargă. Nu am intrat în politică, nu am asumat răspunderea ca să pun ceva la CV, nu stau pe o funcție ca să găsesc explicații cum nu se poate. Ba da, #sepoate, indiferent de cât este de greu”, a mai scris aceasta în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Aceasta mai susține că doar cei care au ajuns în funcții de conducere prin aranjamente nu au putut ține pasul cu ritmul de muncă alert, precizând că fostului ministru „i-a plăcut cum arătau lucrurile, el avea înțelegere față de cei din sistem care nu fac eforturi, cărora salariul li s-ar cuveni și fără eforturi”. 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.