Romanii care se intorc din Romania in Anglia si stau in carantina primesc 100 de lire pe saptamana

TRIMITE PRIETENILOR

In ultimele zile, multi dintre romanii care au venit in tara la familii fie cu treburi fie in vacanta,sunt nevoiti sa intre in auto-izolare cand se intorc la munca in regat timp de 14 zile.In aceste conditii, cumuland statul in tara si cele 14 zile, tot mai multi sunt speriati ca nu vor mai avea bani sa supravietuiasca pana incep inapoi munca.

Astfel guvernul britanic, a gandit un sistem de ajutor, pentru cele 2 saptamani, in care romanii sunt nevoiti sa stea in casa si sa consume fara sa produca.

£94,25 săptămânal, începând cu prima zi de autoizolare.Din octombrie, din cauza noilor serii de restrictii această plată a creșcut la £95,85 pe săptămână, deci un total de aproximativ 200 de lire pentru perioada auto-izolarii,care sunt bineveniti pentru romani.

Romanilor care se intorc din tara inapoi la munca in Marea Britanie,li se garanteaza £95,85/week de catre guvernul britanic,pentru cele 14 zile de carantina.
SUNT SELF-EMPLOYED (LUCRĂTOR INDEPENDENT) SAU CÂȘTIG SUB LIMITA MINIMĂ A VENITURILOR DE 120 LIRE PE SĂPTĂMÂNĂ. DACĂ AM SIMPTOME SAU TREBUIE SĂ MĂ AUTO-IZOLEZ, DE CE BENEFICIEZ?

Având în vedere că nu sunteți eligibil pentru concediu medical, plafonul maxim de venit pentru accesarea Universal Credit (beneficiu social) va fi relaxat, ca să puteți primi echivalentul concediului medical de bază (Statutory Sick Pay); puteți solicita și sprijin financiar.

Solicitați Universal Credit (ajutor social) online: https://www.gov.uk/apply-universal-credit, menționați că sunteți infectat cu Coronavirus sau/ în auto-izolare.( extras din articolul:https://londra.mae.ro/local-news/2247)

Romanilor care se intorc din tara inapoi la munca in Marea Britanie,li se garanteaza £95,85/week de catre guvernul britanic,pentru cele 14 zile de carantina.
Cum poți beneficia de sprijin financiar ca angajat sau lucrător în Marea Britanie, daca esti nevoit sa intrii in auto-izolare?

1. Poți beneficia de ajutor dacă ești angajat sau lucrător în UK și ai simptome de coronavirus sau te aflii in auto-izolare

Guvernul britanic îndeamnă toate persoanele care prezintă simptome de coronavirus să se autoizoleze la domiciliu. Dacă ești angajat în Marea Britanie, lucrezi printr-o agenție, temporar, cu contract de zero ore sau ocazional, cel mai bine este să verifici cu angajatorul drepturile la concediul medical specificat în contract.

Cel mai probabil, vei primi plata corespunzătoare concediului medical de bază (Statutory Sick Pay – SSP), care înseamnă £94,25 săptămânal, începând cu prima zi de autoizolare. Începând din luna aprilie, această plată va crește la £95,85 pe săptămână.

La această sumă minima se poate adăuga o contribuție suplimentară a angajatorului, numită Contractual Sick Pay.

Marea Britanie:Romanii care sunt nevoiti sa se auto-izoleze in regat,primesc ajutor financiar Universal Credit de la guvernul britanic,pana la £95,85/week
Mai multe detalii cu privire la concediul medical în Marea Britanie poți găsi pe pagini oficiale precum Gov.UK sau Acas.
În cazul în care angajatorul nu îți acordă dreptul la concediu medical, te poți adresa agenției fiscale din Regatul Unit, HM Revenue and Customs, la numărul de telefon 03000 560 630.

Sursa: Stiristul.com


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.