Sarutul elimina stresul si intareste sistemul imunitar

TRIMITE PRIETENILOR

Studiile stiintifice arata ca cei mai multi dintre noi prefera sa indrepte capul spre dreapta in timp ce se saruta. Aceasta preferinta pare a-si avea originea in pantecele mamei, unde embrionii au tendinta de a se intoarce spre dreapta in ultimul trimestru inainte de nastere. Astfel s-ar putea explica si de ce majoritatea oamenilor sunt dreptaci.

Gatul si urechile sunt zone ultra-erogene, unde atingerile limbii starnesc senzatii fascinante.

Pentru a obtine o varianta seducatoare a clasicei sarutari a mainii: intoarce-ti mana sau ofera-i palma sau incheietura spre sarutare. Acest gest necesita un grad ridicat de incredere din partea femeii si implica dorinta de a-si cunoaste partenerul mult mai bine.

Credinta conform careia cei care-si pecetluiau juramintele conjugale cu un sarut in luna iunie erau binecuvantati cu sanatate si fericire – iunie fiind luna cea mai solicitata pentru casatorii – isi are originea in vremurile de inceput ale Romei, cand Iunona, sotia lui Jupiter si zeita casatoriei, era cu precadere venerata.

Saruturile profunde elimina stresul. Giugiuleala cu partenerul de viata are ca efect eliberarea de endorfine, care-ti imbunatatesc starea de spirit si astfel te ajuta sa eviti acalmia in dormitor.

Sarutul te ajuta sa intaresti sistemul imunitar. Schimbul de germeni sporeste considerabil sistemul intern de aparare.

10 lucruri pe care nu le stiai despre sarut!

1. 37% dintre barbati saruta cu ochii deschisi, in timp ce 97% dintre femei ii tin inchisi.

2. Un sarut ce dureaza un minut poate arde pana la 26 de calorii.

3. Studiile au aratat ca, in timp ce doua persoane se saruta, ele pot face uz de aproape orice muschi din corp.

4. Se spune ca daca saruti o persoana care are aceeasi culoare de par ca si tine, rezultatul va fi o experienta foarte intensa.

5. In timpul vietii, primim in jur de 25 000 de saruturi – de la pupici pe obraz si pana la saruturi lungi, pasionale.

6. Creierul uman are abilitatea de a depista, pe intuneric, unde se afla alte perechi de buze.

7. Un sarut poate fi de zece ori mai eficient decat morfina in anestezierea durerii. Asadar, mama ta avea dreptate atunci cand iti spunea „Las’ ca pupa mama si trece”.

8. In Egiptul Antic, oamenii nu se sarutau pe buze, ci isi foloseau doar nasurile.

9. In medie, o persoana isi petrece aproximativ un sfert de ora pe zi sarutandu-se.

10. Cel mai lung sarut dintre doi oameni a durat 17 zile si 10 ore, iar cel mai lung sarut filmat la Hollywood a tinut pret de 185 de secunde; asta a fost in filmul You’re in the Army Now din 1940.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana